Mnenja strank na spletnem intenzivu

Po štirih letih sem se odločila svojo dejavnost razširiti še na področje coachinga oziroma bolj facilitacije (dosedaj delujem kot pravna svetovalka in mediatorka).

Poskušala sem delati korake že leta prej, vedar me je rutina tekočega dela in starševskih obveznosti vedno znova »premagala«. Porabila sem kar veliko denarja za marketinške
svetovalce, pravega učinka pa ni bilo.  Zakaj? Ker nisem imela načrta, nisem imela korakov, samo veliko željo narediti korak naprej k svojim ciljem

In zgodila se je corona in zgodila se je karantena. Alenka je v tistem času vabila na SPI in ko sem prebrala program, sem si rekla, ja točno to rabim … korake. Priznam, da je bila prva misel takrat joj ali je res pravi čas za takšen vložek v izobraževanje. Časi so bili in so negotovi, ampak sedaj, ko gledam nazaj je bila to najboljša odločitev, saj vem, da bo investicija povrnjena takoj, ko bom naredila vse korake. V to sem prepričana.

Intenziv je presegel moja pričakovanja, ker je res program, ki je prepleten in osnovan predvsem s prakso in praktičnimi individualiziranimi nasveti in napotki. Obsega teorijo, vendar le tisto, ki je nujno potrebna, da stvari razumemo tudi tisti, ki se z marketingom ne ukvarjamo profesionalno. In teorije je toliko, da smo samozavestni in suvereni, ko tudi na marketinškem področju delamo svoje prve samostojne korake.

Glavna dodana vrednost tega programa po mojem mnenju so konretni nasveti in koraki za udeleženke programa, ki jih Alenka pripravi za vsako temo in javljanje. Nasveti in usmeritve ne temeljijo zgolj na teoriji ampak na izkušnjah podjetnice, ki se je učila tudi na lastnih napakah.

Kar je zame ključno sem na koncu intenziva imela korake do končnega cilja, usklajene z mojim konkretnimi konkretnimi izzivi in sedaj je le na meni, da jih izpeljem. In še najboljša stvar je, da imamo neomejen dostop do vsebin tudi po koncu programa, kar je odlično, saj lahko še enkrat poslušaš tiste vsebine, ki jih potrebuješ (npr. ko se odločiš za oglaševanje ali pa ankete itd …).

Hvaležna Alenki za vse znanje in izkušnje, ki jih deli, tudi po končanem programu, saj imamo največ vprašanj, ko gremo v akcijo. Ker Alenka skozi SPI spozna naše področje, dejavnost in nas, so nasveti in usmeritve tudi kasneje veliko bolj optimalni, pa najsi bo to v okviru implementacijske skupine ali pa v kasnejšem individualnem svetovanju.

Ne priporočam tistim, ki niso pripravljene slišati direktnega in iskrenega mnenja in ki niso pripravljene na akcijo. Priporočam pa vsem, ki začenjajo na novo, se odločajo vstopiti na nov trg ali dvigniti posel na nov nivo in si želijo konkretnih korakov, pravega zaporedja in iskrene ženske podpore.

 


Tanja Antonič Svetina

www.identitetapravo.si

Alenko budno spremljam od kar je izdala prvi brezplačnik pred dvema letoma. Blizu mi je njen način dela, njen bogat program, predvsem pa to, da se je specializirala za take primere kot sem jaz.

Podjetnice smo resnično izgubljene, ko gre za oblikovanje posla, prodajo in komunikacijo s kupci. Imela sem veliko vsebine, veliko idej in smeri delovanja, nisem pa imela jasne strategije poslovanja, funkcionalne spletne strani, Facebook profila, e- mail baze in nisem obvladala marketinškega komuniciranja s svojimi strankami. Vse to in še veliko več lahko dobiš na enem mestu pri Alenki.

Največja vrednost, ki sem jo prepoznala pri delu z Alenko je to, da je takoj vedela na kateri točki sem v danem trenutku, kaj točno potrebujem, da se bom lahko premaknila naprej. Sama enostavno nisem zmogla narediti tega koraka, sem se vrtela v krogu že kar nekaj časa.

Že po prvem pogovoru sem dobila veliko napotkov in motivacije za nadaljnje delo. Zelo cenim to, da sem dobila celostno obravnavo svojega poslovanja, da se je res poglobila in potegnila iz mene bistveno, me usmerila na višji nivo.

Opravila je odlično delo, saj sem v enem izmed najbolj intenzivnih mesecev zadnjega leta končno zagledala svoj dolgoročni cilj, ki se mi je ves čas izmikal.

Poleg tega ima Alenka zelo dobro razdelan podporni sistem v obliki tečajev, s katerimi pridobiš vse potrebno znanje, za vstop na trg in hkrati nudi podporo skupine za nadaljnje korake. Največ mi pomeni to, da me je znala realno oceniti, pozicionirati na trgu, naučila spletno komunicirati, postaviti na trdna tla in hkrati spomniti na mojo vrednost, ki sem jo sama zelo težko prepoznala.

Alenko bi priporočila vsem podjetnicam, ki ne vedo kako bi zastavile svoje poslovanje in nujno potrebujejo jasnejšo sliko svojega delovanja, usmeritev, strategijo za pozicioniranje na trgu. Alenka bo v veliko pomoč vsem, ki se ne znajdejo na spletu in bi rade predstavile ter učinkovito približale svoje produkte in komunicirale s svojimi strankami online.

 


Alenko sem najprej začutila kot izjemno toplo in podporno osebo. Ko je prišla na moj promocijski program za ženske,  ki je bil še v razvoju, mi je takoj pokazala nekaj iskric in mi dala pomembne usmeritve.

Kljub temu, da ni imela slike kaj bova sploh delali, je takoj vedela kam “zadeve” tečejo in kako bi lahko bilo bolje. Odprla mi je novo poglavje in začutila sem, da me lahko pelje korak za korakom do najboljše možne verzije programa/projekta.

Tekom dela z njo sem doživela veliko Aha efektov. Z vso širino znanja, ki ga imam sem bila zmedena. Alenka mi je pomagala postaviti strukturo in sistematizirati. Kar je ključno za uspeh v biznisu in konkretne rezultate pri strankah.

Prebila sem linijo zastoja, ki se mi je ustvaril na neki točki. Tisto, ko ne veš več, kako naprej.

Alenka zna motivirati in prebuditi inspiracijo, zna usmeriti in konkretno pogledati “zadevam” v oči. Brez olepšav in iluzij. Z njeno pomočjo sem to tudi sama v sebi odkrila in se postavila na trdna realna tla, čeprav sem še vedno povezana z nebom, ki ga prebiram kot energetski zapis in črpam njegovo energijo.

Postavila sem temelj. Kar je ključno. Alenka zna postaviti temelj, ker ga dobro razume. Čeprav sem po osnovni izobrazbi gradbenica, mi tovrstni temelji niso bili ravno blizu. Želela sem poleteti brez odriva pa ni šlo. Zdaj imam odriv in lahko poletim kamorkoli. To konkretno pomeni nadaljnji razvoj v smislu nadgradnje programov, ki bodo kmalu dosegli cel svet preko spleta in prihodkov, ki sem si jih trenutno zastavila na mesečni ravni in so posledica tega razvoja.

Alenka ni povprečna ženska, zato je ne bi priporočila povprečnim. Alenko bi priporočila ženskam, ki želijo res nekaj narediti iz sebe. Ki imajo vizijo, take ki gradijo svoj posel, imajo strast in so zmedene. Ali pa niso prav nič zmedene, so pa pripravljene na širitev posla in rast. Na maksimalni izkupiček od svojih talentov. Take, ki konkretno postavljajo svoj posel in bi ga rade tudi prihodkovno optimalno oplemenitile.

Alenka, zahvaljujem se ti za tvojo srčno in maksimalno podporo, ki jo daješ. Za to, da znaš iz človeka potegniti najboljše!


Odločitev za delo z Alenko v 4-urnem Skype intenzivu je prišla popolnoma spontano in intuitivno. V zadnjem letu sem jo bolj intenzivno spremljala in prav vse, kar nam je sporočala in nas učila preko njenih vsebin, je bilo zelo uglašeno z menoj.

Precej dolgo sem sama s pomočjo raznih drugih delavnic in vsebin na spletu stopicala na mestu glede potrebnih korakov in odločitev za zagon poslovne ideje in uresničitve mojih želja. Ogromno prebranega, videnega, slišanega pa kar nobenega premika v pravo smer.

Potem je prišla Alenka in že po najinem uvodnem pogovoru sem vedela, da se bo zgodila velika sprememba!

3 + 1 ura intenzivnega dela 1:1 z Alenko mine, kot bi mignil. Dobesedno. Vmes pa se zgodi ogromno AHA momentov, premikov v glavi, prenosa znanja in neprecenljivih izkušenj, veliko smeha in najpomembnejše – jasen in uresničljiv načrt aktivnosti za uspešen začetek posla.

Velika dodana vrednost intenziva je tudi posnetek vseh štirih ur pogovora, ki ga lahko poslušaš vedno znova in znova, ko potrebuješ spodbudo, pomoč in “brco” v pravo smer.

Delo z Alenko je res zelo lepa izkušnja; Alenka je krasna ženska, zakladnica uporabnega znanja in dolgoletnih izkušenj. Je spontana, pristna, iskrena, zabavna, odlična motivatorka in izjemna mentorica ženskam na lastni podjetniški poti.

Hvala, draga Alenka!


Alenko sem spoznala kmalu, ko sem imela svoj FB profil. Všeč mi je bila neposrednost, iskrenost in sproščenost, ki se je čutila v tekstih. Nato sem jo spoznavala kot avtorico knjig, blogerko in podjetnico.

Za sodelovanje z njo sem se odločila zaradi njenih spodbudnih besed na silvestrovo, ko je poleg voščila izrazila željo in me spodbudila k pisanju bloga. 

Res sem se v dveh mesecih odločila in začela s pisanjem bloga, v spodbudo mamicam, ki imajo že nekaj materinskih izkušenj in večje otroke. Vsega človek ne zmore sam, zato sem se za optimizacijo spletne strani, pregled vsebine in izgleda odločila za njen intenziv.

Največ sem odnesla od njenih vprašanj, saj te zasuje z njimi, da moraš v vsakem primeru pri sebi razčistiti, kam greš in kaj želiš. Ravno to mi je bilo najbolj všeč, da pusti stranki svojo pot, da zna usmeriti in povedati ravno dovolj, da lahko delaš in napreduješ. Vem, da se vedno lahko obrnem nanjo, da bo iskrena in kritična, a na koncu spodbudna, da lahko motiviran vztrajaš naprej.

Vsem, ki se na začetku svoje poti počutite same in potrebujete spodbudo, profesionalen odnos in napredek, vam iskreno priporočam, da se obrnete na Alenko.

Alenka, hvala!


Na Alenko sem se obrnila, ker je preteklo že kar nekaj časa od postavitve moje spletne strani, in glede na to, da je Google sploh ni zaznaval, sem vedela, da je čas za korenito spremembo. Vedela sem, da potrebujem novo spletno stran, ampak enostavno nisem vedela kako naj se vsega skupaj lotim in kako naj za to sploh najdem čas! Verjela sem tudi, da je za novo spletno stran potrebno veliko znanja in denarja. Nisem vedela, kako naj se lotim priprave tekstov, saj sem želela, da je v spletni strani ujeta naša energija, ne da smo samo še eni, ki predstavljajo ponudbo (kljub odličnim športnim rezultatom). Naš odnos do konj in ljudi je tisto, kar nas dela drugačne in to sem želela izpostaviti.

Vesela sem, da sem se sodelovanja lotila z Alenko, saj nas je skozi strokovno vodenje pripeljala do končnega rezultata in to je spletna stran, ki v celoti odraža nas, naše konje in naše vrednote. Skozi tekste in slike ima ujeto tisto energijo, ki jo je čutiti, ko pridete k nam. In to je tisto, kar tudi Alenko dela drugačno in boljšo od drugih – v projekt vloži svoj maksimum, da dobi maksimum od drugih. Ali da povem po domače. Toliko časa vztraja, da dobi najboljše kar lahko. In edino to je dovolj dobro!

Alenka je sistematična, zagnana in učinkovita. Analize naše spletne strani se je lotila od A do Ž, našla težave in poiskala rešitve. Projekta se je lotila celostno in tudi kadar nisem imela časa, da bi kaj naredila ali odreagirala, me je spodbujala, da sva dosegli cilj, kar pri mojem kroničnem pomanjkanju časa sploh ni bilo lahko. S tem, kar je naredila, moram pošteno povedati, je presegla moja pričakovanja. In to kažejo tudi statistike, odzivi strank in pridobljene nove stranke.


Ko sem začela delati z Alenko sem imela spletno stran, ki nikakor ni bila taka, kot bi si želela, prav tako do nje nisem imela dostopa, da bi lahko vse urejala. Manjkalo mi je znanje na tem področju.

Skušala sem se spoprijateljiti s Facebookom pa mi nekako ni uspevalo. 

Gradila sem e-mail bazo in to zelo počasi.

Odgovarjala sem na povpraševanja strank kot sem najbolje vedela in znala, to je kot sem slišala od drugih, da naj bi se to delalo, v resnici pa nisem imela pojma in temu primeren je bil tudi odziv strank.

Nisem se znala lotiti spletnega marketinga, predvsem pa mi prodaja ni tekla. Zaradi tega sem se počutila slabo, nesamozavestno, na čase tudi že zelo obupano.

Poleg tega sem bila prepričana, da je spletni marketing tehnično zahteven, da nimam pojma kako pisati, in da je to nekaj, kar je meni odveč. Ampak vedela sem, da bi bila promocija preko spletnega marketinga za delo, ki ga opravljam, zelo koristna, samo nisem znala poiskati primerne pomoči. Nato sem spoznala Alenko in zadeve so stekle.

Naučila sem se pisati spletne vsebine (maile, objave za blog) bolj na način, ki mi je bližje in na katerega lažje delam in pišem – ne zdi se mi prisiljen (se pa na to še vseeno navajam  ).

Moj cilj je tudi povečati mailing bazo, pripravljati kvalitetne vsebine, ki izhajajo iz mene, iz mojega srca in jih deliti s potencialnimi strankami, da bi jim s svojim znanjem in idejami pomagala ob njihovih posebnih priložnostih, praznovanjih v življenju. In pri vsem tem mi bo ključno pomagala moja nova spletna stran.

Pri delu z Alenko je najboljše to, da stvari pove po domače, da sploh vem in razumem, kaj mi govori, ne da sem po pogovoru še bolj zbegana! Super je tudi, da je odzivna in pripravljena pomagati, ko pomoč potrebujem. Priročno je imeti nekoga, ki ga nekaj vprašaš, on pa ti pove, kako je, ne da porabiš več ur za guglanje in raziskovanje problema, na koncu pa glih tako nič ne veš (ker je velikokrat napisano tako, da sploh ne veš, kaj bereš, če si pač laik). Super je tudi, da je ves čas nekje v ozadju in vem, da se lahko zanesem nanjo. Čutim prisotnost neke avtoritete na svojem področju, ki pa name ne deluje kot nek zatežen učitelj, ampak kot en angel varuh, vodnik.

Predvsem pa je Alenka vedno pripravljena pomagati, je odzivna, srčna, iskrena in ti da nek občutek domačnosti ob pogovorih z njo. Tako nimam občutka, da sem en bučko, ker vsega tega, kar me uči, še ne vem.  Zelo je strokovna in razgledana in ima tudi izkušnje iz drugih področij, kar lahko vse s pridom izkoristi in vključi pri svetovanju meni in mi s tem da še veliko več, kot le znanje spletnega marketinga (npr. oblikovanje storitev, kako potekajo določeni zakonski postopki, kako je imeti svoj s.p. …).


Alenko sem spoznala med izobraževanjem. Že takrat je name naredila velik vtis, saj se je izkazala kot ženska z velikim srcem, z veliko željo pomagati vsem in z veliko zakladnico širokega znanja. Ob vsem tem pa se je pokazala tudi kot človek, ki stoji za svojimi besedami in človek, ki ne prenese krivice in “nategovanja” … no to je pa že znano, saj to večkrat poudari v svojih zapisih na blogu.

Zaradi vsega navedenega sem jo že večkrat prosila za mnenje, med drugim tudi za pregled maila s katerim sem vabila na delavnice, katere sem izvajala prvič. Alenka mi je s hitrimi, konkretnimi popravki mail preoblikovala tako, da je bil rezultat 17 prijavljenih, kar je daleč preseglo moja pričakovanja. Njeni komentarji so podprti s strokovno argumentacijo, hkrati pa predstavljeni na način, da je razumljiv tudi nam, laikom na tem področju.

Če povzamem, bi Alenko priporočila vsem, ki si želite poštenega sodelovanja, jasnih in strokovnih usmeritev in predlaganih rešitev ter človeka, ki vam bo stal ob strani in vas spodbujal, tudi ko vam ne bo nič jasno.


Tanja Antonič Svetina

www.identitetapravo.si

Za delo z Alenko sem se odločila, ker enostavno tako več ni šlo. Neprestano vrtenje v krogu z obilo samospraševanja In iskanja odgovorov me je izčrpavalo predolgo časa. Toliko, da je nastala frustracija In bila sem prav žalostna In v sebi prosila za pomoč. Da najdem nekoga, ki se zmore poglobiti v mojo vsebino. Ki me zmore razumeti In mi pomagati, da pri svojem konceptu naredim eno lepo, jasno, meni na kožo pisano celoto. Kako nenavadno, da iščemo tovrstno pomoč. Saj odgovori so znotraj nas samih. A zaradi razpršenosti, se je pri meni izgubil fokus. Fokus, tako dolgo in hrepeneče iskan. In ja, Alenka je to zmogla. Slišala In razumela je moje želje In potrebe, slišala In videla je je, kdo dejansko sem. Slišala je tako globoko, da mi je prevedla, kaj dejansko mi srce govori.

Nato me je peljala korak za korakom skozi pripravo spletne strani. Tako vsebinsko kot tehnično. Od moje nove blagovne znamke in kako se opisati v dveh stavkih, kar je bilo meni tako zelo težko. Nikoli nisem zmogla priti na jasna dva stavka. Vse je bilo predolgo, še manj pa jasno. Razdelali sva moja področja delovanja, teme/področja mojega svetovanja In določitev moje ciljne skupine. Marsikomu se zdi, da to je pa ja jasno, če veš, kaj želiš delati. Pa ni. Ker sem sama takšen primer in vem, da nisem edina.

Prišle sva do promocije, kjer sem prav tako zahtevna. Da ni zlagano, da je pristno In toplo. Spodbujajoče In skrbno. Z vso odgovornostjo.

Vse to je Alenka slišala In upoštevala. Vodila me je In mi predala vse svoje znanje. Od točke do točke. Da zmorem nadaljevati sama. Spisati in ustvarjati svojo zgodbo. Na svoj unikaten način. Brez razpršenosti, z jasnostjo ter upoštevanjem načel, ki vodijo v podjetniško zgodbo.

Lahko bi še kar pisala in težko nehala kaj vse sem prejela od Alenke. Srčna, čuteča podjetnica, ki se poglablja v tuje zgodbe, kot bi bile njene. S sposobnostjo, da zmore razbrati bistvo iz še tako velike razpršenosti In nejasnosti, kjer je vsega preveč. In jasno voditi v skladu s posameznico In njenimi željami ter potrebami. Na njen način. Ki ti da vse elemente z natančno argumentacijo, da lahko postaneš uspešna podjetnica s svojo unikatno zgodbo. Takšna kot si. Hvala Alenka ❤


Maja Škvarč

Alenka si je že takoj, pri prvem klicu vzela ogromno časa zame in me seznanila z bistvenimi premiki. V nekaj urah intenziva mi je odprla širši svet na področju online marketinga in sestavila par ključnih nasvetov glede spletne strani. Občutek imam, da sem iz prej brezizhodnega brezna, dobila osnovne pripomočke, da lahko samostojno “splezam ven.” Prav to kar potrebuje vsak začetnik. Prave informacije in človeško podporo.


Nike Kobal

O svojih željah in poslovni poti, na katero sem se želela podati, sem dolgo razmišljala samo pri sebi. Morda debatirala o vsem skupaj z mojimi bližnjimi, nisem pa se nikamor premaknila. Dobesedno sem stopicala na mestu. V tem »stuck« položaju sem našla Alenko. In odprl se mi je svet. Slišala me je točno na način, ki sem ga potrebovala in nagovorila je tiste moje dele,  kjer sem rabila največ spodbude.

Odločitev za intenziv pri njej je bila tista odskočna točka, ki me je pognala naprej. Me oskrbela s potrebnimi znanji in do te mere razburkala moj notranji svet, da me na poti do cilja ne ustavi nič več. Alenka svoje dragoceno znanje posreduje na način, da ob tem začutiš, kje je tvoj potencial in kako ga razvijati. Ne da končnih rešitev, temveč nakaže smer. Uspe ji, da ti zleze pod kožo in te začuti. In to je tisto, kar povzroči, da se človek odpre in tudi sam sebe ugleda v vseh svojih zmožnostih.

Kot sem enkrat že povedala. In bom še enkrat. Ker spadam v generacijo, ki si to lahko privošči. Alenkini programi so definitivno »top shit«.?


Barbara Obolnar