Pozdravljena Alenka,
včeraj sem začela s svojo na novo postavljeno akademijo za profesionalno ustvarjanje mandal.
Moram ti povedati, da sem si postavila dve merili za dosežen rezultat. Eden – zadovoljna, super – s 3. udeleženkami
Drugi – fenomenalno s 5. udeleženkami
Kar mi je uspelo pa je visoko nad  fenomenalnim!!!!! 7 udeleženk. V Dnevih odprtih vrat sem imela 150 strank. Poleg akademije pa sem prodala še kar nekaj tečajev v paketih.
Pripravljala sem se dva meseca in pol morda še kaj več. Držala sem se tvojih navodil, nekaj pa naredila po svojem občutku in po tistem kar sem se prej izobraževala in učila.
Si mi pa bistvo ravno ti povedala in pokazala kako, za kar sem ti neizmerno hvaležna .
To je moj največji dosežek v poslu do sedaj! Zadovoljna, hvaležna, ponosna, izpolnjena. ❤️

Za Alenko sem izvedela po priporočilu prijateljice. Njena življenjska energija in pozitiven pristop sta me prepričala, da sem se odločila za individualni intenziv.
Najbolj sem vesela, da imam nasmejanega mentorja, ki ve o čem govori. Prej sem se trudila postaviti posel, pa sem lebdela v zraku in nisem bila čisto prepričana, če prav delam in razmišljam. Alenka pa ti razsvetli področje marketinga in prišpara tako živce kot denar. Jo priporočam vsem, ki potrebujete dodatno znanje in vzpodbudo za lastno podjetniško pot. Super ideja je, da na tej poti nisi sam, ampak je s teboj mentor in skupina isto mislečih.

Alenka Kramžar Dolinar

https://alenkadolinar.si/

Z Alenko sva super sodelovali, pomagala mi je priti do nekaterih zastavljenih ciljev. Najprej sva se pogovorili o mojih ciljih ter o tem, kaj si želim spremeniti glede svojega poslovanja. Nato pa mi je predstavila več različnih rešitev, med katerimi sem izbrala tisto, ki mi je bila najbližje.
Uspelo mi je dvigniti cene svojih storitev ter vpeljati nov sistem naročanja. 😊
Če ima kdo ideje oz. želje po spremembi glede svojega poslovanja, toplo priporočam Alenko, saj s svojim znanjem in različnimi opcijami olajša marsikatero odločitev. ❤️

Bila sem zaspana podjetnica, v rokavu pa sem imela asa. Za podjetniški intenziv se nisem odločila, ker bi imela preveč časa, ampak ker sem začutila ob Alenki, da je ona tisto, kar jaz potrebujem za svoje podjetje.

Z njeno pomočjo sem dva zaporedna vikenda podrla prodajni rekord, ugotovila, da imam zelo odzivno publiko in se do konca leta izvila iz minusa, ki me je tiščal. Naučila sem se uporabiti pravo besedo za oči kupca in seveda svetu pokazala da je OKEJ biti to kar si. Se mi zdi, da je bila to najbolj pomembna lekcija od vsega. Tako, da draga (bodoča) podjetnica, če tole bereš, si že odločena. In veš, da je Alenka odgovor na vse tvoje skrbi, ki jih imaš za svojo srčno poslovno pot.

Alenki  dolgujem vse kar trenutno Ščepec Vanje je. Pokazala mi je, da je Vanja dovolj. Več kot dovolj.


Za skupinski intenziv sem se odločila, ker sem želela, da z vsemi mojimi podjetniškimi idejami in veliko željo po samostojnosti ne ostanem na mestu. Želela sem si, da vložim v znanje in se odpravim na pot, da nekje pač začnem. Zdelo se mi je, da bi mi to pomagalo, da razvijam svojo idejo in kristaliziram svoje podstrešje idej in spravim v nekakšno smiselno celoto in rdečo nit s katero bom lažje obdržala svoj fokus in konkretno začela graditi. Odločila sem se, da vložim v sebe in svojo podjetniško pot, čeprav je še vse več ali manj nekje tam v zraku.

 V intenzivu sem spoznala, kako zelo pomembno je postaviti prve temelje za začetek biznisa. Veliko je informacij, ampak ravno zato se lahko približa prav vsem podjetnicam – tistim na začetku in tistim, ki že furajo svoj biznis. Vse res dobro razložiš in poveš po domače, tako da ti je lahko vse jasno.

Všeč mi je bila tvoja preprostost, pa dober vibe. Da ni bilo preveč domačih nalog, ker me je včasih res čas lovil. Ampak je bilo ravno prav nalog, da sem lahko dobila vpoglede, da sem že naredila svoje prve raziskave in tako dobila nekakšen občutek kje sem, kje so moje idealne stranke.


Sabina Pirc

Že dlje časa (nekaj let) sem si želela stopiti na samostojno podjetniško pot. Zaradi strahu pred neznanim se nikoli nisem tega zares lotila, glavni razlog pa je bil neznanje oz. nepoznavanje podjetniskega sveta/ razmisljanja.

Največji premik, ki sem ga dosegla s pomočjo tvojega Skupinskega podjetniškega intenziva se je zgodil v načinu razmišljanja. Program ti da vpogled v podjetniško miselnost, ki ni vsem znana oziroma samoumevna. V programu mi j ebila najbolj všeč sproščenost in iskrenost.


Nataša Cijan Velkavrh

V obdobju, ko sem zbirala pogum za začetek posla, sem poskušala zbrati čim več informacij, kako naj se zadeve sploh lotim. Tako je minilo pol leta, ko sem ugotovila, da ne vem več kaj storiti in kaj delam narobe, zato sem kontaktirala Alenko.

Takoj mi je dala domače naloge. S konkretnimi nasveti, odprtimi vizijami za naprej in vzpodbudnimi besedami, sem do kolen zagazila v marketing. In še gazim.

Alenkina pomoč ni (samo) teorija. Res se poglobi, odkriva ti možnosti prodaje na tvojem področju. Sedaj vem, kaj moram delati, da se začnejo zadeve premikati!

Če si se izgubila v marketingu, ne veš, kako naprej, kaj še početi, da sploh postaneš vidna na trgu, z izborom Alenke kot mentorice, ne boš zgrešila. Tudi , če ne veš, če še oklevaš, če nisi prepričana, ali bi, ali ne bi, verjemi, realno ti bo povedala, ali zagrabi zadevo, ali pa rajši ne izgubljaj časa in delaj kaj drugega.


V Skupinskem podjetniškem intenzivu z Alenko sem naredila velike premike in prodaja se mi je takoj povečala. Predvsem zato, ker sem si sedaj sploh UPALA prodajati in povedati, kaj počnem.


Glavni rezultat intenziva je, da se počutim opolnomočena, da zares začnem in delam, čeprav bo na začetku težko, imam voljo in motivacijo, predvsem pa znanje.

Premagujem strah pred izpostavljanjem in tem, da dam nekaj od sebe, za vse, da vidijo in lahko kritizirajo. Vem, da sem se lotila prav in sem na pravi poti in grem naprej kljub mojim strahovom.  

Všeč mi je bila konkretnost, da smo se pogovarjale o naših primerih, da sem čutila podporo.


Glavni premik je bil: premik. V pravo smer. Premik v pravem zaporedju. Premik proti jasnemu cilju. Končno sem dobila vse informacije na enem mestu, razumevajočo in opogumljajočo podporo. 

Hvaležna sem tudi za vsa Alenkina iskrena mnenja in povratne informacije. Ki jih je včasih težko sprejeti, vendar so dobronamerna, odpirajo oči in omogočajo poslovno rast.

Spoznala sem, da marketing in oglaševanje ni nikakršen bavbav in da ga bom obvladala. Zdaj imam potrebne informacije in orodja, da lahko začnem takoj.


Helena Cimperšek Božič

www.helenabozicdesign.si

Naučila sem se pisati prodajno naravnana besedila, narediti načrt dela in promocije, kako se promovirati kot specialni pedagog na eni strani in kot trenerka nemščine na drugi strani in tudi kako eno z drugim povezati.

Preden sem prišla k Alenki v skupinski intenziv, sem imela narejeno spletno stran, natisnjene vizitke in zloženke. Pojma pa nisem imela, kako se promovirati. Že na začetku mentoriranja sem ugotovila, da imam popolnoma narobe zastavljeno spletno stran. Vsakemu polagam na srce, da se najprej nauči pisati besedila za stranke, torej prodajna besedila, preden se loti izdelave spletne strani ali drugih načinov promocije. Zato je tovrstno mentoriranje nujno potrebno.

Lahko si še ne vem kakšen strokovnjak na področju svojega posla, vendar če nimaš pojma o sodobnem marketingu, si mrzel. Vsaki bodoči podjetnici oziroma podjetnici začetnici priporočam Alenkin intenziv, saj sem dobila točno to, kar sem rabila, ko sem se znašla na mrtvi točki.


Največji premik je bila akcija. Iti v akcijo s konkretnimi nalogami na svojem poslu. Resnično je intenziv, ki premika razmišljanje. Razumevanje stranke, njenih želja, bolečin, izzivov. In kakšno rešitev ponujam moji idealni stranki, ne celemu svetu. To je bil resnično tektonski premik za moj svet razumevanja.

Všeč mi je bila tudi tvoja vztrajnost, spodbuda brez dlake na jeziku, da sem se spravila v globlji pogled vase, kaj vse zmorem. Ne takoj, ampak s postopnimi koraki. Sedaj lažje razumem tvoje besede, da je vse mogoče, vendar je potreben čas in investicija. Vse pohvale in kapo dol, tvoja odzivnost in tedenske »brce« so me nenehno držale v fokusu in akciji od začetka do konca intenziva.

Všeč mi je bila debata na konkretnih primerih domačih nalog in tvoja razlaga. Zaupanje in odprte karte na domačih nalogah drugih udeleženk. Tvoja energija je resnično nalezljiva. Bravo, Alenka.


Prva večja stvar je bila ta, da sem si upala iz svoje cone udobja. To pomeni da sem šla korak dlje do sanj, da sem začela dejansko verjeti, da lahko uresničim te svoje želje/sanje, da zaupam vase in svoje sposobnosti, znanje ki ga imam. Da se moram pokazati – to sem jaz, imam znanje, sem strokovnjak na svojem področju. Drugi večji premik je pa začeti delo v poslovnem prostoru-realno soočenje, da sem uspela priti do tega, in da moram verjeti vase še naprej in biti še bolj samozavestna, da grem po tej poti do želenega cilja.

Všeč mi je bila odprtost, sproščenost, dostopnost glede vprašanj, super je tudi, da imamo posnetke, ki jih lahko večkrat pogledam.

Skupinski intenziv je top, ga priporočam tudi drugim, ki se iz nič podajajo na poslovno pot. Zelo sem hvaležna za to izkušnjo.


Darja Gašparič

Moje največje spoznanje je pomembnost, da vse delamo skozi zorni kot naše stranke – ko predstavljamo in ponujamo storitev je res nujno, da ne govorimo o sebi, ampak kako lahko pomagamo stranki. Pomembna je tudi ugotovitev, da imamo vsi samostojni podjetniki svoje bitke in dvome in da noben biznis navzven ne kaže realne slike.

Program je res poln informacij in pomaga pri gradnji svojega posla od temeljev naprej. Snov je zelo razumljivo podana in z dovolj primeri, ostalo je pa itak praksa – nekaj probaš in vidiš, ali se obnese.


Tanja Bančič

Naučila sem se stvari, za katere sem mislila, da jih že znam. Odprli ste mi oči na marsikaterem področju. Skupina je top, odgovorila sem si na veliko vprašanj in zmedenosti več ni.  Tudi, če se nam morda zdi katero vprašanje smešno ali nelogično, odgovorite nanj na tak način, da dobiš moč in se ti nič ne zdi nemogoče. Zelo mi je všeč ta vaša pozitiva, ki jo prenašate na nas.

Pred tem me je bilo strah samostojnih korakov, padcev, mnenj in kritik ljudi. S pomočjo programa sem dobila nov zagon, osebno sem zrastla, znebila sem se negativnosti, notranjega strahu (ki me je podzavestno bremzal),  delo (svet) se mi je na široko odprlo. Vem, da je šele začetek in da je pot še zelo dolga, ampak moje sanje postajajo resničnost. Za vse to ste zaslužna vi. 1000krat hvala. 😀


Medina Ćeranić

Glavni premik sem dosegla predvsem v moji glavi. Eno je želja, kaj si želiš delati, drugo pa so potrebe na trgu. S tvojo pomočjo sem začela razmišljati o povsem novi ideji, ki pa seveda terja še mnoga druga znanja kot samo podjetniška znanja.

Program te lepo po vrstnem redu vodi po fazah. Vsebuje ogromno koristnih in formacij in predvsem praktičnih primerov in napotkov v smislu “ to in to stran si poglejte, ker je dobro narejena”. In seveda obravnava konkretnih primerov udeleženk tečaja, ki da temu intenzivu posebno dodano vrednost. V veselje mi je bilo delati s tabo.


Alenka Zorman Zver

Alenko spremljam že nekaj časa in sem se v preteklosti že udeležila nekaj njenih delavnic. Všeč mi je njen način dela, njena odprtost in odkritost ter dejstvo, da kljub njeni ljubezni do vrtnarjenja v poslu ne sadi rožic. Pove konkretno, kot je in ne olepšuje. Ravno zaradi tega ji popolnoma zaupam in po tem našem intenzivu zaupam tudi v uspešno nadaljevanje tega, kar rada delam.

Skupinski podjetniški intenziv je hkrati individualiziran in Alenka nam je po zaključku še vedno lahko na voljo. Vsako obdelano temo aplicira na naše individualne primere, iz katerih lahko ideje črpamo tudi kolegice, in nam da feedback na naše delo. Čeprav je intenziv in dobimo v relativno kratkem času veliko znanja in vpogled v to, kar nas čaka, se nič ne dela na silo, včasih morajo nekatere stvari pač dozoreti. Če rabiš boost, ga tudi dobiš. Alenka res ima filing, kaj rabiš.

Glavni rezultat/premik je povečanje zaupanja v to, da bodo zadeve, ki jih bom delala, imele smisel. Je kdaj loterija, kak bo rezultat, itak, ampak verjamem, da imam s pridobljenim znanjem in tvojo podporo mentorski skupini v 1A podjetnica res velike možnosti za uspeh.


Vesna Jurjec Žvikart

https://www.ventusjuvel.com

Pri Alenki sem udeležila skupinskega podjetniškega intenziva, ki mi  je v celoti zelo koristil in je en tak all inclusive podjetniški program za zunanje in notranje strategija podjetniškega uspeha, saj vsebine pokrivajo vsa področja za uspešen vstop na trg in poslovanje na njem.

 Všeč mi je bil način podajanja znanja, ker se je teorija prepletala z veliko praktičnimi primeri, pri čemer pa je vsaka udeleženka dobila individualne napotke. Na drugi strani pa zelo cenim konkretne usmeritve za svoj posel, ki sem jih dobila. Tako imam sedaj na osnovi  končno dorečene tržne niše in idealne stranke, na drugi strani pa sem dobila konkretne usmeritve glede potrebnih sprememb na spletnem mestu in gradnjo mailing liste.

Alenkino mentorstvo bi priporočala vsem, ki potrebujejo konkretne usmeritve na področju podjetništva ne glede na to, na kateri stopnji podjetniškega razvoja so. Alenka, najlepša hvala za vse. 🙂


Kljub velikim strahovom, da ne bom zmogla, sem se udeležila Alenkinega Skupinskega intenziva in absolutno mi ni žal.

Sedaj končno vem in razumem, kdo je idealna stranka in tržna niša za moje terapije in svetovanja. To znanje me je premaknilo ven iz začaranega kroga, saj sem se tri leta neuspešno trudila pri prodaji mojih storitev napačnim ljudem. Prišla sem do spoznanja kako pomembno je vedeti kdo je moja ciljna publika in da je moja idealna stranka moje ogledalo. Hkrati mi je ta program prinesel tudi osebno rast, ker sem postala še bolj samozavestna in pogumna in se danes brez strahu pokažem svetu. Pokazati sebe točno takšno kot sem. Ta program priporočam vsem, ki imajo željo po podjetništvu, ker brez teh osnovnih korakov, ki ti jih pokaže Alenka nikoli ne moreš priti do uspeha.


K Alenki me je pripeljala želja po znanju spletnega oglaševanja. Najprej sem se udeležila spletnega tečaja o email marketingu in fb oglaševanju. Potem sem ugotovila, da je zadeva kompleksnejša. Da moram določiti svojo idealno stranko in pripraviti super internetno stran. Vključila sem se v program Ena A podjetnica. Vendar me je Alenka čez čas prijazno nagovorila, da ima zame predlog individualni intenziv, kjer bi dodelali osnove, ki bi mi olajšale moje delo. In res.

Odločila sem se in ni mi žal.

Alenka se je v individualnem intenzivu posvetila le mojemu poslu. Pomagala mi je prečistiti moje produkte, mi dala vsa potrebna znanja za osvajanje in privabljanje novih strank, tako da se zdaj res čutim opremljena za nadaljnje delo. V mojem poslu je več reda in stvari so lepo stekle.

Ne samo to, je tudi zelo topla, iskrena oseba ter polna neverjetnih idej. Z njo je res lepo sodelovati. Vse steče prav. Priporočam jo vsaki podjetnici, ki ne ve, kako začeti.


Za Alenkin individualni intenziv sem se odločila, ker sem pri svojem srčnem poslu želela postati jasna in bolj prizemljena. Za kreativko je promocija kar izziv, saj sem bila prepričana, da to ni zame.

Alenka mi je s svojimi smernicami pomagala razumet, da ni tako. S preprostimi namigi sem postavila čudovito spletno trgovino, kjer je vse jasno, hkrati pa unikatno, moje. Ozavestila sem tudi, da je promocija tega kar počnem nujna, saj edino tako lahko pride v svet. Dolžnost vsake od nas je svoj dar deliti z drugimi. Zato ga pa imamo.

Še veliko dela me čaka, a promocija zame ni več tak velik Bau Bau. Pravzaprav postaja celo zabavno.

Hvala Alenka za tvoj čudovit talent, iskrenost in smeh. 😍❤️


Vanja Stojanovič

www.vavika.si

Skupinski podjetniški intenziv je bil super, lepo strukturiran, predvsem pa mi je bilo všeč delovno, a obenem sproščeno vzdušje. Alenka kot mentorica dobro upošteva dinamiko skupine, zna biti podporna in tudi zelo direktna, ko je to potrebno.

Zase ocenjujem, da sem imela že kar nekaj znanja (iz drugih virov) , manjkala pa mi je bolj usmeritev, s čim začeti in kako nadaljevati po korakih, kar pa sem na programu gotovo pridobila. 

Priporočam vsem podjetnicam začetnicam ali bodočim podjetnicam.


M.S.E.

Skupinski intenziv mi je prihranil ogromno časa, ki bi ga drugače porabila za obdelavo različnih tem in za premišljevanje ali je nekaj narejeno v redu ali ne.

Dobila sem celotno strukturo znanja za moj primer, sprotna svetovanja in mnenja, popravke besedil, usmeritve za nadaljevanje…

Zelo veliko mi je pomenila tvoja hitra odzivnost pri poslanih vprašanjih in besedilih. Največja dodana vrednost programa zame pa je v tem, da imaš nekoga, na katerega mnenja in popravke se lahko zaneseš in se ne vračaš nazaj z negotovostjo, ampak greš naprej na nove teme.

V programu mi je bila všeč tvoja hitra odzivnost na moja poslana besedila in to da smo delali na naših konkretnih premerih. Tvoje usmeritve, svetovanja, mnenja. Jasna struktura programa, to da imamo posnetke, ki jih lahko kasneje še pogledamo. To, da smo imeli sprotne naloge. Hvala!


Urša Lenarčič

Skupinski podjetniški intenziv mi je najbolj pomagal pri tem, da sem si tedensko vzela čas in naredila majhen korak v smeri, ki sem si jo prej samo želela. Čeprav sem se vmes malo izgubila med drugimi obveznostmi (in pogledala zdaj vseee za nazaj), sem bila nekako zavezana k uresničevanju svoje ideje in ni bilo več vse samo v zraku.

Tvoja predavanja so mi bila zelo všeč, enostavno te je zelo prijetno (in seveda koristno 😊 poslušati. Všeč in zelo koristne se mi zdijo domače naloge, ker ravno z njimi potem narediš nekaj zase in ne gre mimo, kar slišiš na predavanju.


Nina Savič

Glavni premik v skupinskem podjetniškem intenzivu zame je bil, da sem natančneje opredelila, kdo je moja ciljna publika, kdo so pravzaprav moji konkurenti.

Ker sem še čisto na začetku, so to ključne stvari, ki sem jih morala za svoje delovanje res natančno opredeliti. Premik mi je pomenil tudi izračun cen. Velikokrat sami sebe zavajamo v glavi in na palec nekaj ocenimo, a to je navadno mačehovska usluga samemu sebi. Res je treba natančno vse definirati, od ciljne publike, konkurence, cen, do prodajnih kanalih na spletu, grajenje skupnosti, nagovarjanja ciljne publike …

Veliko novih informacij in veliko svojih dobrih in slabih izkušenj si delila z nami Alenka.

Všeč mi je bilo, da si nas bezala iz cone udobja, da smo morale delati takšne in drugačne domače naloge. Meni so bile naporne.

Včasih sem jih raje preložila, samo da mi ni bilo treba nastaviti sama sebi ogledala oziroma naliti čistega vina, saj je v svetu, ki si ga ustvariš v glavi preveliko udobje, da bi stopila v realni svet. Pa je to nujno, če želiš biti podjetnica. Zato so bile domače naloge še več kot koristne. Bile so odlične. Hvala mentorica podjetnicam.


Melita Šešerko

V času našega druženja  v skupinskem podjetniškem intenzivu sem si izoblikovala sliko, kako in kaj želim.

Glavni premik je definitivno ta, da sem nehala tako negotovo gledati na svoje sposobnosti, dobila sem zagon in motivacijo. Ne bom prehitevala, ampak bom šla počasi in vztrajno po korakih naprej. Ker zmorem.

Všeč mi je bil sproščen pristop.  Alenka je ena fajn simpatična oseba, ki te spodbuja, da se premikaš. Od vsake članice skupine se tudi nekaj naučiš, ne glede na njeno področje dela. Hvala Alenka.


Res sem vesela, da sem se odločila za skupinski intenziv.  😊 Dobila sem celostni vpogled v spletni marketing, si postavila temelje in začrtala nadaljnjo pot in sedaj točno vem kako si koraki sledijo in zakaj.

Zelo sem vesela, ker sem dobila tudi konkretna tehnična navodila navodila npr. kako naredit anketo v google forms, ki sem imela že dolgo spisano, pa se nisem in nisem lotila, ker se nisem mogla tehnično spoprijet z neznanim.

Všeč mi je bilo, da si jasna in direktna. Tudi to, da smo iste stvari slišali večkrat, ker se prepletajo in se tako znanje, ki ga večkrat slišimo tudi bolj usede.


B.G.

Ne znam povedati, kako sem vesela, da sem se odločila zadnji denar nameniti za investiranje v Alenkin skupinski podjetniški intenziv,  ker sem prišla do točke, da se očitno ne znam stvari lotiti na pravi način.

Alenka resnično podaja konkretne nasvete in trike, ki so mi prinesli jasnejšo sliko kako se lotiti celostnega pristopa k oglaševanju. Sama zase lahko rečem, da so se že začeli delati premiki v pravo smer. Pri Alenki mi je všeč to, ker je preprosta, daje jasna navodila, ki so praktična in uporabna za gradnjo posla.

Všeč mi je bilo to kako konkretno prikažeš vse nastavitve FB oglaševanja. Top! V preteklosti smo že poskusili nekaj kampanj, ampak meni ni bilo nič jasno. Nisem vedela kaj kliknit, kaj pomeni kaj in mi je bilo res »brezveze« se karkoli lotevat. Zdaj pa mislim, da bom zmogla vse sama. 😊


Skupinskega podjetniškega inteziva »Kako boš prodala prvič/več« sem  se udeležila, ker menim, da novo pridobljenega znanja ni nikoli preveč.  

Kljub temu, da že imam spletno trgovino sem na začetku mislila, da je to, to. Potem se je šele začelo izobraževanje malo tu, malo tam. Nato sem naletela na Alenko, ki nas je vodila vse od začetka, vse kar moraš narediti, od tega, da postaviš spletno stran, iščeš bodoče kupce, kako se lotiti e-mail marketinga (nočna mora za pisanje tekstov, ker mi pisanje ni nikoli dobro šlo), FB objave in oglaševanje, Instagram… 

Še dobro, da je vse posneto, ker bom morala skoraj vse še enkrat poslušati. Pri Alenki smo zvedeli za temelje, ki jih moraš postaviti , ko se odločiš za podjetniško pot. Stoji ti ob strani in te podpira. Kar nekaj stvari bo potrebo »potisniti« v prakso. 😊 


Alenkin skupinski intenziv priporočam vsem, ki želijo v relativno hitrem času predelati ključne točke marketinga, še posebej vsem, ki so v tem novi, saj Alenka razloži »od nule«. 

Sama predhodnih izkušenj z marketingom nimam, sem pa se tekom intenziva veliko naučila. Upam, da kmalu naučeno prelijem tudi v prakso, definitivno pa prepoznavam naučene korake pri drugih dobrih objavah, pa tudi pri tistih, ki niso tako dobre prepoznam npr. »kaj jim manjka«. 

Alenka nas je jasno vodila čez začrtan plan, pripravila je super posnetke, na voljo bila za tisoč in eno vprašanje, na katere nam je v naših zoom srečanjih seveda odgovorila. Alenkina energija nas je v skupini povezala, skupno srečanje pa je bilo kar čarobno, saj smo se prav prijetno podružile.


Maja Rus

V skupinskem podjetniškem intenzivu sem dobila ogromno koristnih informacij, ki sem jih že lahko uporabila pri svojem poslu, veliko pa jih bom še lahko. Dobila sem konkretni feedback na stvari, pri katerih nisem bila prepričana ali so v redu. S toliko informacijami, konkretnimi in direktnimi odgovori, mi bo lažje na moji poslovni poti. 

Znanje je podano zelo sistematično. Moduli so res dobro zastavljeni, saj se začne z osnovami, ki jih res potrebuješ, da lahko sploh delaš naprej. Čeprav sem imela kar že nekaj stvari urejenih, mi je bilo všeč, da sem kakšno stvar še enkrat slišala oz. si nekatere stvari razjasnila. Predvsem pa mi je bila v pomoč tvoja direktnost in odkritost pri odgovorih.


Alja Zigmund

www.frikica.si

Tisti glavni premik, ki je posledica skupinskega podjetniškega intenziva je jasnost.

Jasnost glede ponudbe, oblikovanja paketov, lansiranja … skratka, celotna slika se je skristalizirala. Končalo se je nenehno beganje od ene ideje k drugi in nenehno tuhtanje ali je tako kot delam v redu ali bi raje naredila drugače.

V program sem se vpisala, ker sem potrebovala pomoč pri pripravi ponudbe in oglaševanju, dobila pa sem veliko več, kot sem pričakovala.

Samostojna pot ni lahka. Če delaš vse sam, moraš osvojiti kar precej znanja z različnih področij, da lahko to potem sestaviš v celoto in ustvariš uspešen posel.

Ta program odlično pokriva vsa ta področja. Dobiš znanje, da lahko sanje o samostojni poti končno postanejo resničnost. Še posebej dragoceno pa je to, da imaš nekoga, ki ga lahko kadarkoli vprašaš za nasvet, nekoga, ki hitro razjasni tvoje dileme, da ne izgubljaš časa in greš lahko naprej, predvsem pa nekoga, ki ti da feedback in vedno veš ali si na pravi poti ali je čas da obrneš krmilo in greš v drugo smer.

V splošnem sem s programom zelo zadovoljna, to je bilo to, kar sem potrebovala v tem trenutku. »Zaflikala« sem vse tiste luknje in se veselim, da vse skupaj spravim v prakso. 

Absolutno je bila pa tista pika na i pregled besedil. Tega res nisem pričakovala. Super je, ker se lahko nehaš spraševati ali je dobro napisano, ali bi kaj drugače …Enostavno veš, da je ok, pustiš to za sabo in se lahko nemoteno posvetiš drugim stvarem.


Darja Cotar Seibert

https://zdravoinslastno.si/

Glavni uvid, premik naprej zaradi skupinskega podjetniškega intenziva je bilo najprej razmišljanje, da je marketing OK, da to ni nekaj slabega, saj z njim pokažem svetu svoje darove, znanje in sebe. 

Naučila sem se, na kakšne načine vse lahko pristopim k ljudem, dobila sem tudi nekaj potrditev, da delam prav. Prav tako mi je intenziv pomagal uvideti širšo sliko svojega posla, ga uvideti s poslovnimi očmi, a kljub temu ohranjati svojo avtentičnost. 

Alenka je krasna mentorica, iskrena, pristna in strokovna. Ne ponuja gradov v oblakih, je zelo prizemljena in zadeve realno pove. Ta del mi je bil zelo všeč, saj ne daje praznih obljub, temveč zelo realno pove, kako stvari stojijo. 

Najbolj mi je bil všeč njen osebni pristop, strokovnost in širina znanja. 

Prejela sem veliko več, kot sem pričakovala, a sedaj je na meni, da stvari in načrte uresničujem. 


Sabina Dobršek Mladkovič

Dolgo sem zbirala samozavest, da sem pocukala Alenko za rokav oziroma – za intenziv. Ker se mi je zdelo, da ne znam dovolj,  da še nisem pripravljena. 

Po intenzivu pa sem si mislila: “Joj, Lia, zakaj se nisi že prej prijavila?”  Nujno rabim strukturo, okvir. Preveč detajlov naenkrat me iztiri, rabim pa kosti, na katere potem z veseljem (ko vem, kaj  in zakaj delam), mečem mišice. 

Zato vsem svetujem na podlagi osebne izkušnje, ne čakat, da “ko bo to bo to”. Na osnovah vsi pademo, ker so najbolj očitne in jih zato najlažje spregledamo. So pa naaajbolj pomembne in s tem, ko jih boš imela uštimane, bo tvoj biznis zares stal. 

In točno to mi je dalo delo z Alenko – širšo sliko, močno ogrodje, strukturo, jasnost, pa tudi samozavest. 

Delo z Alenko priporočam vsem, ki veste, kaj res radi delate, kaj vam je “TO”, nimate pa še 100% postavljenih temeljev in je prodaja/marketing trenutno še nekaj, o čemer slišiš, pa bi se najraje pokrila z deko čez glavo in čakala, da se bo samo uredilo. Ker ne rabi bit tako.  In ker moraš imeti temelje fajn porihtane, da se potem lahko res na polno posvetiš tvojemu poslanstvu, karkoli že to je. 

Zeloooo se veselim nadaljnjega širjenja znanja, izkušenj in odkrivanja novosti. Hvala, Alenka!


Po štirih letih sem se odločila svojo dejavnost razširiti še na področje coachinga oziroma bolj facilitacije (dosedaj delujem kot pravna svetovalka in mediatorka).

Poskušala sem delati korake že leta prej, vedar me je rutina tekočega dela in starševskih obveznosti vedno znova »premagala«. Porabila sem kar veliko denarja za marketinške
svetovalce, pravega učinka pa ni bilo.  Zakaj? Ker nisem imela načrta, nisem imela korakov, samo veliko željo narediti korak naprej k svojim ciljem

In zgodila se je corona in zgodila se je karantena. Alenka je v tistem času vabila na SPI in ko sem prebrala program, sem si rekla, ja točno to rabim … korake. Priznam, da je bila prva misel takrat joj ali je res pravi čas za takšen vložek v izobraževanje. Časi so bili in so negotovi, ampak sedaj, ko gledam nazaj je bila to najboljša odločitev, saj vem, da bo investicija povrnjena takoj, ko bom naredila vse korake. V to sem prepričana.

Intenziv je presegel moja pričakovanja, ker je res program, ki je prepleten in osnovan predvsem s prakso in praktičnimi individualiziranimi nasveti in napotki. Obsega teorijo, vendar le tisto, ki je nujno potrebna, da stvari razumemo tudi tisti, ki se z marketingom ne ukvarjamo profesionalno. In teorije je toliko, da smo samozavestni in suvereni, ko tudi na marketinškem področju delamo svoje prve samostojne korake.

Glavna dodana vrednost tega programa po mojem mnenju so konretni nasveti in koraki za udeleženke programa, ki jih Alenka pripravi za vsako temo in javljanje. Nasveti in usmeritve ne temeljijo zgolj na teoriji ampak na izkušnjah podjetnice, ki se je učila tudi na lastnih napakah.

Kar je zame ključno sem na koncu intenziva imela korake do končnega cilja, usklajene z mojim konkretnimi konkretnimi izzivi in sedaj je le na meni, da jih izpeljem. In še najboljša stvar je, da imamo neomejen dostop do vsebin tudi po koncu programa, kar je odlično, saj lahko še enkrat poslušaš tiste vsebine, ki jih potrebuješ (npr. ko se odločiš za oglaševanje ali pa ankete itd …).

Hvaležna Alenki za vse znanje in izkušnje, ki jih deli, tudi po končanem programu, saj imamo največ vprašanj, ko gremo v akcijo. Ker Alenka skozi SPI spozna naše področje, dejavnost in nas, so nasveti in usmeritve tudi kasneje veliko bolj optimalni, pa najsi bo to v okviru implementacijske skupine ali pa v kasnejšem individualnem svetovanju.

Ne priporočam tistim, ki niso pripravljene slišati direktnega in iskrenega mnenja in ki niso pripravljene na akcijo. Priporočam pa vsem, ki začenjajo na novo, se odločajo vstopiti na nov trg ali dvigniti posel na nov nivo in si želijo konkretnih korakov, pravega zaporedja in iskrene ženske podpore.

 


Tanja Antonič Svetina

www.identitetapravo.si

Alenko budno spremljam od kar je izdala prvi brezplačnik pred dvema letoma. Blizu mi je njen način dela, njen bogat program, predvsem pa to, da se je specializirala za take primere kot sem jaz.

Podjetnice smo resnično izgubljene, ko gre za oblikovanje posla, prodajo in komunikacijo s kupci. Imela sem veliko vsebine, veliko idej in smeri delovanja, nisem pa imela jasne strategije poslovanja, funkcionalne spletne strani, Facebook profila, e- mail baze in nisem obvladala marketinškega komuniciranja s svojimi strankami. Vse to in še veliko več lahko dobiš na enem mestu pri Alenki.

Največja vrednost, ki sem jo prepoznala pri delu z Alenko je to, da je takoj vedela na kateri točki sem v danem trenutku, kaj točno potrebujem, da se bom lahko premaknila naprej. Sama enostavno nisem zmogla narediti tega koraka, sem se vrtela v krogu že kar nekaj časa.

Že po prvem pogovoru sem dobila veliko napotkov in motivacije za nadaljnje delo. Zelo cenim to, da sem dobila celostno obravnavo svojega poslovanja, da se je res poglobila in potegnila iz mene bistveno, me usmerila na višji nivo.

Opravila je odlično delo, saj sem v enem izmed najbolj intenzivnih mesecev zadnjega leta končno zagledala svoj dolgoročni cilj, ki se mi je ves čas izmikal.

Poleg tega ima Alenka zelo dobro razdelan podporni sistem v obliki tečajev, s katerimi pridobiš vse potrebno znanje, za vstop na trg in hkrati nudi podporo skupine za nadaljnje korake. Največ mi pomeni to, da me je znala realno oceniti, pozicionirati na trgu, naučila spletno komunicirati, postaviti na trdna tla in hkrati spomniti na mojo vrednost, ki sem jo sama zelo težko prepoznala.

Alenko bi priporočila vsem podjetnicam, ki ne vedo kako bi zastavile svoje poslovanje in nujno potrebujejo jasnejšo sliko svojega delovanja, usmeritev, strategijo za pozicioniranje na trgu. Alenka bo v veliko pomoč vsem, ki se ne znajdejo na spletu in bi rade predstavile ter učinkovito približale svoje produkte in komunicirale s svojimi strankami online.

 


Alenko sem najprej začutila kot izjemno toplo in podporno osebo. Ko je prišla na moj promocijski program za ženske,  ki je bil še v razvoju, mi je takoj pokazala nekaj iskric in mi dala pomembne usmeritve.

Kljub temu, da ni imela slike kaj bova sploh delali, je takoj vedela kam “zadeve” tečejo in kako bi lahko bilo bolje. Odprla mi je novo poglavje in začutila sem, da me lahko pelje korak za korakom do najboljše možne verzije programa/projekta.

Tekom dela z njo sem doživela veliko Aha efektov. Z vso širino znanja, ki ga imam sem bila zmedena. Alenka mi je pomagala postaviti strukturo in sistematizirati. Kar je ključno za uspeh v biznisu in konkretne rezultate pri strankah.

Prebila sem linijo zastoja, ki se mi je ustvaril na neki točki. Tisto, ko ne veš več, kako naprej.

Alenka zna motivirati in prebuditi inspiracijo, zna usmeriti in konkretno pogledati “zadevam” v oči. Brez olepšav in iluzij. Z njeno pomočjo sem to tudi sama v sebi odkrila in se postavila na trdna realna tla, čeprav sem še vedno povezana z nebom, ki ga prebiram kot energetski zapis in črpam njegovo energijo.

Postavila sem temelj. Kar je ključno. Alenka zna postaviti temelj, ker ga dobro razume. Čeprav sem po osnovni izobrazbi gradbenica, mi tovrstni temelji niso bili ravno blizu. Želela sem poleteti brez odriva pa ni šlo. Zdaj imam odriv in lahko poletim kamorkoli. To konkretno pomeni nadaljnji razvoj v smislu nadgradnje programov, ki bodo kmalu dosegli cel svet preko spleta in prihodkov, ki sem si jih trenutno zastavila na mesečni ravni in so posledica tega razvoja.

Alenka ni povprečna ženska, zato je ne bi priporočila povprečnim. Alenko bi priporočila ženskam, ki želijo res nekaj narediti iz sebe. Ki imajo vizijo, take ki gradijo svoj posel, imajo strast in so zmedene. Ali pa niso prav nič zmedene, so pa pripravljene na širitev posla in rast. Na maksimalni izkupiček od svojih talentov. Take, ki konkretno postavljajo svoj posel in bi ga rade tudi prihodkovno optimalno oplemenitile.

Alenka, zahvaljujem se ti za tvojo srčno in maksimalno podporo, ki jo daješ. Za to, da znaš iz človeka potegniti najboljše!


Odločitev za delo z Alenko v 4-urnem Skype intenzivu je prišla popolnoma spontano in intuitivno. V zadnjem letu sem jo bolj intenzivno spremljala in prav vse, kar nam je sporočala in nas učila preko njenih vsebin, je bilo zelo uglašeno z menoj.

Precej dolgo sem sama s pomočjo raznih drugih delavnic in vsebin na spletu stopicala na mestu glede potrebnih korakov in odločitev za zagon poslovne ideje in uresničitve mojih želja. Ogromno prebranega, videnega, slišanega pa kar nobenega premika v pravo smer.

Potem je prišla Alenka in že po najinem uvodnem pogovoru sem vedela, da se bo zgodila velika sprememba!

3 + 1 ura intenzivnega dela 1:1 z Alenko mine, kot bi mignil. Dobesedno. Vmes pa se zgodi ogromno AHA momentov, premikov v glavi, prenosa znanja in neprecenljivih izkušenj, veliko smeha in najpomembnejše – jasen in uresničljiv načrt aktivnosti za uspešen začetek posla.

Velika dodana vrednost intenziva je tudi posnetek vseh štirih ur pogovora, ki ga lahko poslušaš vedno znova in znova, ko potrebuješ spodbudo, pomoč in “brco” v pravo smer.

Delo z Alenko je res zelo lepa izkušnja; Alenka je krasna ženska, zakladnica uporabnega znanja in dolgoletnih izkušenj. Je spontana, pristna, iskrena, zabavna, odlična motivatorka in izjemna mentorica ženskam na lastni podjetniški poti.

Hvala, draga Alenka!


Alenko sem spoznala kmalu, ko sem imela svoj FB profil. Všeč mi je bila neposrednost, iskrenost in sproščenost, ki se je čutila v tekstih. Nato sem jo spoznavala kot avtorico knjig, blogerko in podjetnico.

Za sodelovanje z njo sem se odločila zaradi njenih spodbudnih besed na silvestrovo, ko je poleg voščila izrazila željo in me spodbudila k pisanju bloga. 

Res sem se v dveh mesecih odločila in začela s pisanjem bloga, v spodbudo mamicam, ki imajo že nekaj materinskih izkušenj in večje otroke. Vsega človek ne zmore sam, zato sem se za optimizacijo spletne strani, pregled vsebine in izgleda odločila za njen intenziv.

Največ sem odnesla od njenih vprašanj, saj te zasuje z njimi, da moraš v vsakem primeru pri sebi razčistiti, kam greš in kaj želiš. Ravno to mi je bilo najbolj všeč, da pusti stranki svojo pot, da zna usmeriti in povedati ravno dovolj, da lahko delaš in napreduješ. Vem, da se vedno lahko obrnem nanjo, da bo iskrena in kritična, a na koncu spodbudna, da lahko motiviran vztrajaš naprej.

Vsem, ki se na začetku svoje poti počutite same in potrebujete spodbudo, profesionalen odnos in napredek, vam iskreno priporočam, da se obrnete na Alenko.

Alenka, hvala!


Na Alenko sem se obrnila, ker je preteklo že kar nekaj časa od postavitve moje spletne strani, in glede na to, da je Google sploh ni zaznaval, sem vedela, da je čas za korenito spremembo. Vedela sem, da potrebujem novo spletno stran, ampak enostavno nisem vedela kako naj se vsega skupaj lotim in kako naj za to sploh najdem čas! Verjela sem tudi, da je za novo spletno stran potrebno veliko znanja in denarja. Nisem vedela, kako naj se lotim priprave tekstov, saj sem želela, da je v spletni strani ujeta naša energija, ne da smo samo še eni, ki predstavljajo ponudbo (kljub odličnim športnim rezultatom). Naš odnos do konj in ljudi je tisto, kar nas dela drugačne in to sem želela izpostaviti.

Vesela sem, da sem se sodelovanja lotila z Alenko, saj nas je skozi strokovno vodenje pripeljala do končnega rezultata in to je spletna stran, ki v celoti odraža nas, naše konje in naše vrednote. Skozi tekste in slike ima ujeto tisto energijo, ki jo je čutiti, ko pridete k nam. In to je tisto, kar tudi Alenko dela drugačno in boljšo od drugih – v projekt vloži svoj maksimum, da dobi maksimum od drugih. Ali da povem po domače. Toliko časa vztraja, da dobi najboljše kar lahko. In edino to je dovolj dobro!

Alenka je sistematična, zagnana in učinkovita. Analize naše spletne strani se je lotila od A do Ž, našla težave in poiskala rešitve. Projekta se je lotila celostno in tudi kadar nisem imela časa, da bi kaj naredila ali odreagirala, me je spodbujala, da sva dosegli cilj, kar pri mojem kroničnem pomanjkanju časa sploh ni bilo lahko. S tem, kar je naredila, moram pošteno povedati, je presegla moja pričakovanja. In to kažejo tudi statistike, odzivi strank in pridobljene nove stranke.


Ko sem začela delati z Alenko sem imela spletno stran, ki nikakor ni bila taka, kot bi si želela, prav tako do nje nisem imela dostopa, da bi lahko vse urejala. Manjkalo mi je znanje na tem področju.

Skušala sem se spoprijateljiti s Facebookom pa mi nekako ni uspevalo. 

Gradila sem e-mail bazo in to zelo počasi.

Odgovarjala sem na povpraševanja strank kot sem najbolje vedela in znala, to je kot sem slišala od drugih, da naj bi se to delalo, v resnici pa nisem imela pojma in temu primeren je bil tudi odziv strank.

Nisem se znala lotiti spletnega marketinga, predvsem pa mi prodaja ni tekla. Zaradi tega sem se počutila slabo, nesamozavestno, na čase tudi že zelo obupano.

Poleg tega sem bila prepričana, da je spletni marketing tehnično zahteven, da nimam pojma kako pisati, in da je to nekaj, kar je meni odveč. Ampak vedela sem, da bi bila promocija preko spletnega marketinga za delo, ki ga opravljam, zelo koristna, samo nisem znala poiskati primerne pomoči. Nato sem spoznala Alenko in zadeve so stekle.

Naučila sem se pisati spletne vsebine (maile, objave za blog) bolj na način, ki mi je bližje in na katerega lažje delam in pišem – ne zdi se mi prisiljen (se pa na to še vseeno navajam  ).

Moj cilj je tudi povečati mailing bazo, pripravljati kvalitetne vsebine, ki izhajajo iz mene, iz mojega srca in jih deliti s potencialnimi strankami, da bi jim s svojim znanjem in idejami pomagala ob njihovih posebnih priložnostih, praznovanjih v življenju. In pri vsem tem mi bo ključno pomagala moja nova spletna stran.

Pri delu z Alenko je najboljše to, da stvari pove po domače, da sploh vem in razumem, kaj mi govori, ne da sem po pogovoru še bolj zbegana! Super je tudi, da je odzivna in pripravljena pomagati, ko pomoč potrebujem. Priročno je imeti nekoga, ki ga nekaj vprašaš, on pa ti pove, kako je, ne da porabiš več ur za guglanje in raziskovanje problema, na koncu pa glih tako nič ne veš (ker je velikokrat napisano tako, da sploh ne veš, kaj bereš, če si pač laik). Super je tudi, da je ves čas nekje v ozadju in vem, da se lahko zanesem nanjo. Čutim prisotnost neke avtoritete na svojem področju, ki pa name ne deluje kot nek zatežen učitelj, ampak kot en angel varuh, vodnik.

Predvsem pa je Alenka vedno pripravljena pomagati, je odzivna, srčna, iskrena in ti da nek občutek domačnosti ob pogovorih z njo. Tako nimam občutka, da sem en bučko, ker vsega tega, kar me uči, še ne vem.  Zelo je strokovna in razgledana in ima tudi izkušnje iz drugih področij, kar lahko vse s pridom izkoristi in vključi pri svetovanju meni in mi s tem da še veliko več, kot le znanje spletnega marketinga (npr. oblikovanje storitev, kako potekajo določeni zakonski postopki, kako je imeti svoj s.p. …).


Za delo z Alenko sem se odločila, ker enostavno tako več ni šlo. Neprestano vrtenje v krogu z obilo samospraševanja In iskanja odgovorov me je izčrpavalo predolgo časa. Toliko, da je nastala frustracija In bila sem prav žalostna In v sebi prosila za pomoč. Da najdem nekoga, ki se zmore poglobiti v mojo vsebino. Ki me zmore razumeti In mi pomagati, da pri svojem konceptu naredim eno lepo, jasno, meni na kožo pisano celoto. Kako nenavadno, da iščemo tovrstno pomoč. Saj odgovori so znotraj nas samih. A zaradi razpršenosti, se je pri meni izgubil fokus. Fokus, tako dolgo in hrepeneče iskan. In ja, Alenka je to zmogla. Slišala In razumela je moje želje In potrebe, slišala In videla je je, kdo dejansko sem. Slišala je tako globoko, da mi je prevedla, kaj dejansko mi srce govori.

Nato me je peljala korak za korakom skozi pripravo spletne strani. Tako vsebinsko kot tehnično. Od moje nove blagovne znamke in kako se opisati v dveh stavkih, kar je bilo meni tako zelo težko. Nikoli nisem zmogla priti na jasna dva stavka. Vse je bilo predolgo, še manj pa jasno. Razdelali sva moja področja delovanja, teme/področja mojega svetovanja In določitev moje ciljne skupine. Marsikomu se zdi, da to je pa ja jasno, če veš, kaj želiš delati. Pa ni. Ker sem sama takšen primer in vem, da nisem edina.

Prišle sva do promocije, kjer sem prav tako zahtevna. Da ni zlagano, da je pristno In toplo. Spodbujajoče In skrbno. Z vso odgovornostjo.

Vse to je Alenka slišala In upoštevala. Vodila me je In mi predala vse svoje znanje. Od točke do točke. Da zmorem nadaljevati sama. Spisati in ustvarjati svojo zgodbo. Na svoj unikaten način. Brez razpršenosti, z jasnostjo ter upoštevanjem načel, ki vodijo v podjetniško zgodbo.

Lahko bi še kar pisala in težko nehala kaj vse sem prejela od Alenke. Srčna, čuteča podjetnica, ki se poglablja v tuje zgodbe, kot bi bile njene. S sposobnostjo, da zmore razbrati bistvo iz še tako velike razpršenosti In nejasnosti, kjer je vsega preveč. In jasno voditi v skladu s posameznico In njenimi željami ter potrebami. Na njen način. Ki ti da vse elemente z natančno argumentacijo, da lahko postaneš uspešna podjetnica s svojo unikatno zgodbo. Takšna kot si. Hvala Alenka ❤


Maja Škvarč

Alenka si je že takoj, pri prvem klicu vzela ogromno časa zame in me seznanila z bistvenimi premiki. V nekaj urah intenziva mi je odprla širši svet na področju online marketinga in sestavila par ključnih nasvetov glede spletne strani. Občutek imam, da sem iz prej brezizhodnega brezna, dobila osnovne pripomočke, da lahko samostojno “splezam ven.” Prav to kar potrebuje vsak začetnik. Prave informacije in človeško podporo.


Nike Kobal

O svojih željah in poslovni poti, na katero sem se želela podati, sem dolgo razmišljala samo pri sebi. Morda debatirala o vsem skupaj z mojimi bližnjimi, nisem pa se nikamor premaknila. Dobesedno sem stopicala na mestu. V tem »stuck« položaju sem našla Alenko. In odprl se mi je svet. Slišala me je točno na način, ki sem ga potrebovala in nagovorila je tiste moje dele,  kjer sem rabila največ spodbude.

Odločitev za intenziv pri njej je bila tista odskočna točka, ki me je pognala naprej. Me oskrbela s potrebnimi znanji in do te mere razburkala moj notranji svet, da me na poti do cilja ne ustavi nič več. Alenka svoje dragoceno znanje posreduje na način, da ob tem začutiš, kje je tvoj potencial in kako ga razvijati. Ne da končnih rešitev, temveč nakaže smer. Uspe ji, da ti zleze pod kožo in te začuti. In to je tisto, kar povzroči, da se človek odpre in tudi sam sebe ugleda v vseh svojih zmožnostih.

Kot sem enkrat že povedala. In bom še enkrat. Ker spadam v generacijo, ki si to lahko privošči. Alenkini programi so definitivno »top shit«.?


Barbara Obolnar

Ko v življenju pride čas za premik, je najbolje, da se prepustiš. Pojdi s tokom.

Tak občutek sem imela poleti 2020 in potem sem na Facebooku slučajno naletela na mag. Alenko Menard. Prebrala sem vse njene brezplačne vsebine in ugotovila, da želim z njo sodelovati. Verjela sem, da bo ona tista, ki mi bo pomagala pri mojih poslovnih premikih.

Moj problem, ki ga je bilo treba rešiti, je bil izdelava spletne trgovine za prodajo nakita in prevetritev poslovanja.

Vpisala sem se na Podjetniški skupinski intenziv, kjer sem dobila več kot sem pričakovala. Alenka se stranki in njenemu primeru res popolnoma posveti, hkrati pa te spodbudi, da začneš delovati sama.

Poleg veliko koristnega znanja sem v njej dobila tudi nekoga:

ki zelo razume kako je biti mama (sama sem mama trem otrokom) in podjetnica,
ki se zaveda omejitev, ki jih imamo vsi,
ki poslovne vsebine poveže z zelo pristnim, direktnim in iskrenim odnosom,
ki ne obljublja nemogočega ampak stoji ob tebi, če si pripravljen delati.

Alenka mi je na mnogih področjih odprla oči in mi s svojim programom pomagala, da premaknem reči, ki so predolgo čakale.

Ker pa se ljudje kaj hitro spet vrnemo v stare tirnice in pozabimo dobre nasvete,
sem se odločila, da z delom nadaljujem v skupinski članski skupini.

Toplo priporočam


Kljub temu, da sem univerzitetna diplomirana ekonomistka, z dolgoletno prakso v prodaji in marketingu v večjem podjetju, sem prav ta program potrebovala za premik v podjetniški način razmišljanja. Glavna dodana vrednost tega programa so vsekakor preprosto podana navodila za optimiziranje FB in spletne strani ter FB oglaševanje.

Prav tako pa ni za zanemariti pomembnosti znanj iz področja paketnih ponudb storitev ter jasnih usmeritev, kaj na samostojni podjetniški poti funkcionira z vidika optimalno izkoriščenega časa in denarja.

Vse mi je bilo všeč, še najbolj pa to, da si nas presenetila z brezplačno uro 1/1. Vse preprosto in direktno razložiš. Pa seveda to, da imaš že dovolj podjetniških izkušenj in teoretične podlage iz različnih vej ekonomije in marketinga.


Alenka Pertot

www.avilou.si

S skupinskim podjetniškim intenzivom Kako boš prodala prvič (več) sem zelo zadovoljna. Alenka me je skozi posamezne module prepričala, da se je koncept oglaševanja preko spretnih strani zelo spremenil. Prav tako sem spoznala, da e-marketing in Facebook oglaševanje nista noben bavbav in da ju, če poznam njune osnove in postopne korake,  lahko vodim in izpeljem v celoti tudi sama. Po zaključenem intenzivu sem prepričana, da mi bo s prako to tudi uspevalo brez večjih težav.

Hkrati ti Alenka pokaže tudi ogledalo, da vidiš sebe in svoj podjetniški posel malce v drugačni luči, kot ga vidiš sam. Pokaže ti, kje so tvoje šibke točke poslovanja in kje, ter na kakšen način lahko svoje poslovanje še izboljšaš. Lahko z gotovostjo zatrdim, da je podjetniški intenziv: Kako boš prodala prvič (več) zelo dobra investicija in ga bom z veseljem priporočala tudi drugim.


Na intenziv sem se prijavila kot popolna začetnica zgolj s svojo podjetniško idejo in željo nekaj konkretno spremeniti na svoji poklicni poti.

Pod tvojim mentorstvom sem spoznala glavne korake strateškega vstopa na trg, pridobila ogromno informacij in konkretnih napotkov za učinkovit spletni marketing, hkrati pa dosegla tudi nenačrtovano: s premiki iz cone udobja sem napredovala osebno, saj sem preko intenziva premagala marsikatero notranjo blokado in strah, hkrati pa v sebi odkrila svoj boljši jaz – svoja močna področja in interese, na katere sem v zadnjih letih pozabila.

»Vse bolj spoznavam, kako ta korak v izobraževanje predstavlja veliko prelomnico tudi v osebni rasti – tudi če se bi na poslovni poti zalomilo, zaustavilo, mi ne bo nikoli žal za to investicijo, saj sem v intenzivu iskala in našla svoj boljši jaz, odkrila marsikaj pozabljenega – v čem sem močna, v čem sem nekoč uživala.«

Alenka, ti si pravi kažipot.
Najbolj mi je bilo všeč:
da si imela potrpljenje odgovoriti na moja še tako banalna, butasta vprašanja,
direktnost – da poveš, ko pač nekdo buta v temo ali predolgo stopica na mestu in potrebuje potrebuje brco v rit ,
jasno, razumljivo podajanje informacij.


Simona Laknar Strahinić

www.sovica-dana.si

S pomočjo skupinskega podjetniškega intenziva sem dobila jasno strategijo in potrebne temeljne korake, ki jih mora vsaka podjetnica začetnica poznati ob vstopu na trg.

Tvoja dobra volja in pozitivna naravnanost, ideje, predlogi, spodbude, prilagodljivost, podrobno prikazani video vodiči po korakih, super bonusi, da daješ od sebe res ogromno znanja, nasvetov, koristnih informacij… Vse to je ogromna vrednost tega programa. Priporočam!


Ko se je partner odločil, da odpre veterinarsko ambulanto za male živali, sem se vsa zadovoljna odločila, da bom jaz prevzela stvari, ki jih potrebuje podjetje in niso povezane s samo veterino. Po začetnem entuziazmu kako bo to »fino« in »lušno«, kako bom jaz »vodila firmo« in »delala marketing« sem prišla do prvega zidu – kaj, kje, kako, kdaj? Hitro sem dobila idejo rabim tečaj marketinga (v prepričanju da me bo en tečaj naučil vsega kar rabim 🤷‍♀️).

Po priporočilu sestre Klare in spremljanju njenega napredka sem kontaktirala Alenko. Skupno sva ugotovili, da bo individualni intenziv to kar rabim. Časa nisem imela veliko in delo 1:1 mi je vedno ustrezalo.

Alenka se je v nulo poglobila v nas. V podjetje, dejavnost in predvsem vame – kaj rabim, kje sem šibka in kako mi najbolje lahko pomaga. Na samem intenzivu sem dobila ogromno teorije in znanja, nasvetov, idej, premik v razmišljanju o podjetništvu in marketingu in pa mentorico, ki mi je bila na momente tudi psihiater 😊 .

Izgubila sem marsikatero zavoro v glavi in prepričanja, ki so mi preprečevala biti to kar sem, se izražati, pisati, postaviti ceno in najti svojo vrednost. Izginil je tudi odpor do pisanja, ki me je spremljal od osnovne šole.

Po zaključenem intenzivu sem ugotovila, da bo le ta premalo in da rabim še veliko več.Predvsem pa trening, trening, trening in pomoč »ko se mi zatakne«. Intenziv mi je odprl oči v kompleksnost marketinga in kaj vse še rabim, zato še naprej sodelujem z Alenko😊. Pomagala mi je postaviti spletno stran, njena sprotna pomoč, izkušnje, vodenje ter hitra odzivnost pa so neprecenljivi.

Alenka hvala za vse 😘😘😘.