Ena A podjetnica

celoletna mentorska skupina

mag. Alenke Menard

 

Ena A podjetnica

celoletna mentorska skupina

mag. Alenke Menard

 

Draga (bodoča) podjetnica, dobro me poslušaj.

Spodaj ti bom navedla nekaj trditev, za katere si na podlagi dela s stotinami podjetnic v preteklih letih skoraj upam trditi, da veljajo tudi zate. Preberi, pa mi boš na koncu povedala, če si vsaj malo kimala zraven, ok? 😉

✔️ Načeloma si človek akcije, pa se ti kljub temu prepogosto zgodi, da odlašaš s stvarmi, za katere veš, da bi jih morala storiti pa so ti zoprne ali pa se ti enostavno ne da. Morda pride zraven še gospod Perfekcionizem, ki je itak glavni morilec tvojega posla in ti ne koristi skoraj pri ničemer.

✔️ Si prava nabiralka znanja, zdi se ti, da nikoli ne znaš dovolj. Ko pa prideš do točke, ko bi morala to znanje tudi uporabiti in spraviti v prakso, te pa zmanjka. Nikoli namreč ni pravi čas in še zmeraj ne znaš vsega, a ne? 😉

✔️ Na samostojni poti si precej osamljena, ker družina tega, da vztrajaš na svojem enostavno ne razume. Ali pa ne razume, da si tako močno želiš na svoje, če pa imaš tako krasno, sigurno redno službo!

✔️ Te je strah, da boš naredila napako in bi res potrebovala skupnost, da te podpre, in nekoga, malo bolj izkušenega od tebe, da te vodi in ti pomaga korak za korakom.

✔️ Sem in tja se ti v poslu pojavi kakšno vprašanje ali dve, pa nimaš nikogar, ki bi ga lahko vprašala in dobila konkreten odgovor v relativno kratkem času.

✔️ Te je morda strah stopiti iz cone udobja in iti na višji nivo, ker (seveda) to ni preveč fajn in si zaenkrat še ne predstavljaš, kako bi lahko zaslužila bistveno več, ne da bi zato tudi garala bistveno več? In dajala svoj dragoceni čas v celoti biznisu, ne pa tvoji družini, otrokom, ali nenazadnje, sami sebi?

Če si vsaj pri eni od zgornjih navedb pokimala, potem NUJNO BERI NAPREJ. 😊

Ker razumem potrebe in tegobe moje skupnosti, mojih obstoječih in bodočih strank, sem za vas odprla mentorsko skupino Ena A podjetnica. 😊

Ta skupina deluje že nekaj let in je namenjena kot podpora udeleženkam mojih intenzivov, ko znanje spravljajo potem v prakso. Namenjena pa je tudi izkušenim podjetnicam, ki me potrebujete za sprotno mentorsko pomoč pri konkretnih vprašanjih. 

Je tudi za tiste, ki potrebujete skupnost podobnih podjetnic, kjer se boste čutile varno in kjer boste lahko delile svoje probleme in večje ali manjše zagatice. Kjer si boste tudi MEDSEBOJNO pomagale in si stale ob strani.

A veš tisto, ko bi rada stestirala svoj nov program, morda naredila hitro anketo glede nečesa novega, kar bi rada uvedla? Evo, tukaj boš imela skupnost, ki ti bo pomagala in ti stala ob strani.

Obljubim ti, da v skupnost ne bom spustila kogarkoli, ker želim, da je to varno okolje in ker želim, da ste noter samo resne. Take, ki si resnično želite napredka in ki boste šle v akcijo, ko bo treba. Temu je namreč prvotno namenjena skupina. Da GRESTE V AKCIJO! Da vse svoje znanje spravite v prakso, ne da ga samo nabirate.

Da že končno naredite korak naprej, tudi če ti je smer zaenkrat še zoprna in zadeva malce strašljiva. Da imate spodbudo, ko stopate izven cone udobja, prvič nastopate v javnosti, naredite svoj prvi online tečaj in greste prvič v živo na Facebooku.

Za vse to je moja mentorska skupina.

In ja. Tudi za to, da ne zaspiš in da dobiš sem in tja eno nežno brco, saj veš kam. 😉

Mentorska skupina je za vse tiste, ki ste naveličane (svojega) cincanja in stopicanja na mestu. Ki ste ljudje akcije ali pa, ki pri tem potrebujete malo pomoči. Mislim, bodimo iskrene, vsakemu človeku se kdaj ne da, ga je strah, nima dovolj znanja, čaka na tisti pravi trenutek in odlaša …

Ki bi ti zeloooo prav prišla moja sprotna pomoč in tisti občutek, da je tam nekdo, ki ti bo vsaj 2x na mesec ziher pomagal naprej in odgovoril na vsa tvoja vprašanja.

Ki bi z veseljem imela družbo podjetnic v podobni situaciji, ki si boste lahko med sabo pomagale, se spodbujale, sodelovale, se družile in seveda, sklepale posle in se promovirale? Veš, ni vedno fajn biti sam in iti sam in predvsem VSE narediti sam. I’ve been there, believe me. 😊

Zakaj menim, da sem lahko prava mentorica zate?

A veš kaj, tukaj ne bom razlagala na dolgo in široko, ker sem prepričana, da boste itak prišle samo tiste, ki me že poznate. 😊 Torej že veste da:

  • Sem mentorica (bodočim) podjetnicam za uspešen vstop in nastop na trgu.
  • Sem na samostojni poti že deseto leto, kjer sem ga močno biksala, a se iz tega tudi veliko naučila.
  • Da zelo rada predavam in učim in da so moja predavanja konkretna, brez nepotrebnega filozofiranja, direktna in akcijsko usmerjena.
  • Da imam formalno izobrazbo, 45 let življenjskih izkušenj, predvsem pa večletne izkušnje z mentoriranjem, predavanji in delom s podjetnicami.
  • In da sem ti karakterno všeč, ali pa tudi ne 😉 Ali kot je rekla ena moja stranka, ki bi me rada najela za predavanje v njihovem podjetju: » Najela bom nekoga, ki ga lahko poslušam cel dan« Iskreno, ne? 😆

Ampak saj veš, kako je. Eno je, da ti jaz govorim, kok sem fajn 😜, drugo pa, kar povejo moje stranke.
Preberi mnenja mojih mentorirank, ki so bile članice Ena A podjetnice. 💖

 

“Mene je Alenka naučila loviti zajce 🙂 Ja, res! Naučila me je, kako določiti ciljno skupino in jasno sporočiti, kaj delam. In zdaj grizem naprej …
Priporočam jo tudi tebi, saj se ti odpre nov svet in uspeh je neizbežen”.
Ula Hribar Babinski, www.aktivni senior.si

 

Super je biti del skupine, kjer dobiš odgovore, nasvete, navdih in tudi »brco v rit«, ko to potrebuješ.

Alenkin način podajanja znanja je enostaven, strnjen in razumljiv, da lahko takoj vse prestaviš tudi v prakso. Fino je, ker nas je v skupini več, ki se med seboj podpiramo in izmenjujemo mnenja. Dostikrat tudi katera postavi vprašanje, na katerega niti ne pomisliš, pa ti vseeno koristi.

Hvala Alenka, za tole skupnost 💗 .”

Darja Cotar Seibert  https://zdravoinslastno.si/

 

 

V mentorski skupini sem našla podporo tako mentorice Alenke kot ostalih kolegic podjetnic. Z njimi se veselim svojih malih zmag, predvsem pa zaradi vnaprej dogovorjenih terminov za skupne pogovore ohranjam delovni zagon in svoje na papirju zapisane cilje tudi dejansko uresničujem – redno, pogumno in učinkovito.

Vključitev se je izkazala kot optimalna investicija za mojo podjetniško pot, saj kot začetnica, prišlek iz »nepodjetniškega sveta«,  potrebujem nekoga, ki me s svojimi izkušnjami, nasveti usmerja, kadar to potrebujem.  

Simona Laknar Strahinić

 

Odkar sem v Alenkini mentorski skupini (in to je že skoraj dve leti), se je moj pogled na podjetništvo, prodajo in marketing čisto spremenil.

Moji hobiji so se preoblikovali v samostojen biznis, od katerega lahko živim.

Alenki sem tooook hvaležna za podporo, motivacijo, spodbudo in za vse znanje, ki ga deli z mano.

Všeč mi je njen pristop, ker se hitro odzove, je direktna in iskrena. Hvala ti💚

Klara Dev, www.dihajgibaj.si

V podjetniškem intenzivu dobiš veliko znanja, ki pa ga je potem treba uporabiti v praksi, na svojem primeru.

Zato je mentorska nadaljevalna skupina super, da ne nehaš delati. Srečanja na dva tedna so ravno dovolj pogosta, da vmes kaj narediš in pokažeš… no včasih tudi ne, ampak je super, ko ti punce povejo, da je na podjetniški poti čisto normalno, da greš včasih malo nazaj in vase.

Po zalet, za nove zmage. Z ramo ob rami gre lažje 😉

Petra Jančar, unikatni nakit Petra Jančar

Po zaključenem skupinskem podjetniškem intenzivu sem se vključila še v nadaljevalno mentorsko skupino, v kateri sem že skoraj dve leti. S sošolkami se res krasno počutim že vsa ta leta sodelovanja in druženja. Njihova podpora me vedno motivira, da sem v svojih projektih še boljša, da ne zaspim!

Andreja Rajh https://zenska-preventivnica.si/

Po individualnem intenzivu sem se vključila še v Alenkino mentorsko skupino, da sem imela podporo še naprej.

Ker ko stvari, ki si se jih naučil, spravljaš v prakso, pride na dan še ogromno vprašanj.

Najbolj fajn je to, da lahko kadarkoli prosim za pomoč ali mnenje sošolke, naša redna dvotedenska srečanja pa me motivirajo, da delam naprej in preizkušam nove stvari tudi v praksi. Super je. 😊

Katja Butina www.emirkirurgija.si

Mentorska skupina deluje na podlagi mesečne članarine. Vpišeš se lahko kadarkoli, edini pogoje je, da se prvič vpišeš vsaj za pol leta.

Ker je to nek minimalni čas za konkreten premik in ker želim, da ste v skupini samo resne, ne da mi skačete not in ven. 😉

Če te zadeva zanima mi piši na alenka@amarketing.si in se vse pogovoriva.