Splošni pogoji poslovanja

 

Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.amarketing.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje z namenom, da se prepreči dvom uporabnikov v varnost nakupov na spletu in zaupnost njihovih osebnih podatkov.

1. Osnovni pojmi

Ponudnik in prodajalec spletnih tečajev in storitev je AMARKETING, Alenka Menard s.p., Barjanska cesta 70, 1000 Ljubljana, matična številka 9084029000 (v nadaljevanju ponudnik).

Obiskovalec spletne strani je uporabnik, ki ima pravico do nakupa. Zaprošene podatke posreduje ponudniku prostovoljno in so kot taki potrebni za obdelavo naročila, morebitni kontakt s kupcem in izvajanje poprodajnih storitev ter promocijskih aktivnosti.

2. Postopek nakupa

Uporabnik spletne strani lahko kupi programe preko za to namenjene spletne strani. S plačilom kupnine se šteje, da je naročilo potrjeno in da se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja.  Plačilo se lahko izvede z neposrednim nakazilom na transakcijski račun in s kreditnimi karticami. Pri plačilih s kreditnimi karticami lastnik spletne strani ne zbira nobenih podatkov o karticah, ampak so le ti posredovani preko za to vzpostavljenega varnega sistema. Račun za plačilo bo kupec prejel najkasneje v 8 dneh od prejema plačila, na elektronski naslov, ki ga boste navedli. Če želite prejeti račun tudi po pošti, nas o tem obvestite.

Vse cene navedene na spletni strani www.amarketing.si so v evrih. Ponudnik je skladno s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1 oproščen obračunavanja DDV.

3. Odjava od prijave na delavnico

Zadnji rok za odjavo od katerekoli delavnice je tri delovne dni pred začetkom.  Odjava mora biti podana pisno na e-mail  alenka@amarketing.si.

V primeru pravočasne pisne odjave, se  kotizacije prenese na naslednji možni termin iste delavnice, oz. na neko drugo delavnico, v kolikor se obstoječa delavnica ne izvaja več.

Možno je tudi, da se vsota kot dobropis prenese na kateri koli drug dražji, ali cenovno enak program.

4. Avtorske in sorodne pravice

Vsebina, objavljena na spletni strani www.amarketing.si, je v celoti in časovno neomejeno last ponudnika  in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. V vsebino se poleg besedila štejejo tudi slikovno, avdio in video gradivo.

Uporaba besedil, fotografij ali avdio-video materialov je dovoljena le z dovoljenjem ponudnika oz. pod pogojem, da je iz besedila, fotografije ali avdio-video materiala jasno razvidno avtorstvo ter spletno mesto objave izvirnika na strani www.amarketing.si.

 5. Omejitev odgovornosti

Lastnik spletne strani ne odgovarja za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem mestu, čeprav se za to trudimo. Lastnik tudi ni odgovoren za kakršnokoli škodo, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav, prekinitve delovanja storitve ali drugih motenj.

Spletno mesto vsebuje tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Lastnik ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na navedenih spletnih mestih oziroma straneh, prav tako ne odgovarja za vsebino spletnih strani, kamor vodijo povezave.

6. Uporaba osebnih podatkov ter varovanje zasebnosti

Lastnik spletne strani je zavezan k varovanju osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov skladno z Uredbo (EU) 2016/679 in veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Osebni podatki se zbirajo preko prijave na brezplačni e-priročnik in druga brezplačna gradiva, preko nakupa e-tečaja ali preko osebnega stika oziroma komunikacije z lastnikom spletne strani. Osebni podatki, ki se zbirajo, so le tisti, ki jih posreduje uporabnik, torej e-mail in ime uporabnika. S prenosom brezplačnih gradiv se strinjate z uporabo osebnih podatkov po veljavni zakonodaji in izključno za spodaj naštete aktivnosti.

Zbrani osebni podatki so namenjeni izključno izvajanju promocijskih in poprodajnih storitev ponudnika, ki bo z njimi ravnal v skladu z veljavno zakonodajo. Vsak uporabnik spletne strani se lahko od prejemanja promocijskih sporočil kadarkoli odjavi.

7. Piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zakonsko omejevanje piškotkov je predvsem posledica zlorabe tehnologije piškotkov za sledenje uporabnikom in s tem poseganja v zasebnost na spletu.

Na spletni strani Amarketing.si uporabljamo zgolj obvezne piškotke in piškotka (_ga in _gat) za anonimno spremljanje statistike s pomočjo Google orodja Analytics.

Piškotki, ki jih uporablja spletna stran Amarketing.si

1. Obvezni za delovanje strani:

 • cc_necessary
 • cc_analytics
 • cc_advertising

Tole so obvezni piškotki, v katerih se zabeleži vaša izbira ali se strinjate z uporabo posameznih piškotkov ali ne. Ti piškotki trajajo malo manj kot 365 dni.

 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_[hash]

Omenjena piškotka se uporabljata samo za seje prijavljenih uporabnikov. V kolikor nimate pravic za urejanje naše spletne strani, se vam tovrstni piškotek ne bo naložil. Veljavnost tovrstnih piškotkov je zelo kratka.

Piškotki za komentiranje:

 • comment_author
 • comment_author_email
 • comment_author_url

V kolikor izberete možnost komentiranja prispevkov na naši strani, se vam bodo naložili tudi ti piškotki. Namenjeni so zgolj temu, da obiskovalec ne rabi vsakič znova vpisovati svojih podatkov. Ti piškotki trajajo malo manj kot 365 dni.

2. Statistika obiska

 • _ga

_ga

To je piškotek, ki  je namenjen uporabi Universal Analytics. V tem piškotku so zapisane 4 številčne vrednost, ločene s piko. Primer:

1.2.123259584.1357814039257

Prva številka (1) sporoča verzijo formata zapisa, druga (2) je “globina” domene (amarketing.si). Preostali dve pa sta naključni števili, ki se generirata ob nastanku piškotka, na podlagi katerih statistika zazna, ali je obiskovalec obiskal spletno stran že kdaj v preteklosti. Vpogled v podatke iz tega piškotka ima lahko tudi podjetje Google, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 (Google).

Veljavnost piškotka je nastavljena na 364 dni.

Ali me lahko Google identificira na podlagi vrednosti zapisanih v tem piškotku?

Kratek odgovor je NE. Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

Dodatni varnostni ukrepi za zaščito zasebnosti v zvezi s tem piškotkom

Da bi preprečili zbiranje osebnih podatkov s strani Googla, uporabljamo maskiranje vseh IP naslovov obiskovalcev, kar onemogoča Googlu da bi si lahko shranil vaš IP naslov in povezoval vaše aktivnosti na spletišču Amarketing.si katerimi koli drugimi aktivnostmi na ostalih spletnih straneh. Več o maskiranju IP naslovov si lahko preberete tukaj.

Skrbniki strani Amarketing.si ne obdelujemo ali shranjujemo natančnih ip naslovov obiskovalcev spletnega mesta, ravno tako ne Google, zaradi česar so vaši osebni podatki, kot so identifikacija ali podatki o vaši lokaciji zasebni in varni med brskanjem.

Hkrati Google nima dovoljenja za kakršno koli drugo uporabo podatkov, kot za nudenje storitve Universal Analytics.

V kolikor ne želite, da bi Google Analytics kjer koli sledil vašim aktivnostim na spletu, je Google ponudili orodje Google opt-out, s katerim lahko preprečite beleženje statistike kakršnih koli vaših aktivnosti s strani Google Analytics na celotnem spletu.

Več informacij

Priporočamo vam, da si pred morebitnim izklopom preberete, kaj piškotki sploh so in zakaj niso vsi piškotki zlobni, ter kakšne nastavitve uporabljamo za uporabo zunanjih storitev:

► Kaj so piškotki in kako jih izklopim

► Smernice IPRS o uporabi piškotkov

► Google privacy policy (velja za vse njihove storitve in servise, tudi za Youtube)

Vrste piškotkov

Piškotki imajo lahko zelo različne sestavine. Dobri piškotki so zelo koristni za obiskovalce, še posebej za seje, prijave, košarice artiklov in podobne naloge spletne strani.

Nekateri piškotki so koristni predvsem za lastnike spletnih strani. Na primer služijo za spremljaje količino obiska, torej doseg svojega spletnega mesta, posredno pa koristijo tudi končnim obiskovalcem, saj omogočajo avtorjem vsebin vpogled v to, kateri prispevki na spletni strani so za obiskovalce zanimivi, na podlagi povratnih informacij, pa lahko spletno stran približajo bralcem z zanimivejšimi vsebinami.

Nekateri piškotki pa, vsaj iz vidika Informacijskega urada, niso dobri. Ti neokusni piškotki predvsem beležijo podatke o vaših aktivnostih na spletu, ki jih potem v obdelajo in pridobljene informacije posredujejo tretjim subjektom, najpogosteje oglaševalcem. Zaradi tega se na primer različnim ljudem na spletu prikazujejo različni oglasi. Vsak vidi oglase izdelkov in storitev, ki jih bo bolj verjetno kupil. Lastnikom sledilnih piškotkov pa to omogoča večji zaslužek iz oglaševanja.

Urad informacijskega pooblaščenca deli piškotke predvsem glede na invazivnost:

 • Začasni ali sejni piškotki
 • Trajni ali shranjeni piškotki
 • Lastni piškotki
 • Drugi piškotki

Vsako vrsta piškotkov se v zakonodaji in smernicah pooblaščenca tretira drugače, kar lastnikom spletnih strani in spletnim razvijalcem otežuje doseganje skladnosti z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Lastnikom spletnih strani nalaga, da se morajo o problematiki zasebnosti piškotkov podrobno podučiti, ter o uporabi le teh osveščati tudi svoje spletne obiskovalce. V primeru invazivnejših piškotkov pa morajo od obiskovalcev pridobiti soglasje za njihovo uporabo.

Izbris piškotkov

Večina spletnih brskalnikov omogoča izklop piškotkov (kompletno ali samo od t.i. tretjih strank). Če vas zanima, kako izklopiti piškotke, si oglejte spodnje povezave (glede na to, kateri brskalnik uporabljate):

Če piškotke popolnima izključite, so lahko nekatere možnosti naše spletne strani onemogočene.

Vir informacij: Piskotki.net