Kako najhitreje in BREZPLAČNO najdemo in obdelamo slikco za objavo na Fb in drugod?

Tale torkov hitri nasvet bo pa res hiter. 😉

Danes je na internetu na voljo ogromno brezplačnih takih in drugačnih orodij, baz in vsebin. Tako je tudi z brezplačnimi slikcami, ki jih potrebujemo za svojo promocijo.Tiste, ki me poznate, oziroma, ki ste že prebrale kakšno mojo knjigo (če jo še nisi, jo hitro BREZPLAČNO naroči tukaj) veste, da ful ne maram kopičenja česarkoli. In enako je z viri podatkov. Jaz najdem eno fajn zadevo, jo naštudiram in se je držim kot klop. Zato sem se za pridobivanje brezplačnih fotk osredotočila na https://pixabay.com/

Super zadeva, vam povem, slikce lahko izbirate po temi, na voljo so tudi brez vodnega tiska itd. Če vam ta vir ni všeč enostavno poguglajte za drugega. Slike so na voljo brezplačno, tudi za komercialno uporabo, vendar jaz vseeno v spodnji desni kot nekam na malo napišem vir. Ker se mi zdi tako prav. Ni pa nujno.

Ko imaš slikco pa mnogokrat želiš nanjo tudi kaj napisati. Jaz za to veliko uporabljam še eno BREZPLAČNO orodje in to je PhotoScape. Vseh njegovih vrlin sicer še nisem preizkusila, ampak za obdelavo slikic, dodajanje teksta, logotipa, slike na sliko ali česarkoli je zadeva top. Moram pa priznati, da mnogokrat uporabim tudi čisto osnovnega Slikarja, ki je program, ki je na voljo brezplačno že v operacijskem sistemu Windows. Se mi zdi – (ta sramežljiv smajli). Ok, povedano po domače. Ko kupiš računalnik je to že gor. Tko. Zdej, kje to točno je, pa naj povejo stručkoti za računalnike. 😉 Slikar  mi je zelo uporaben za obrezovanje lik, sploh kadar delam posnetke zaslona. Ali pa za dodajanje prostora za k sliki.

Tako, zdej pa nimaš več izgovora, da za svoje promocijske objave nimaš slikc. Hitro poguglaj, naloži PhotoScape in akcija!

 

[social_share show_share_icon="yes"]
Ni komentarjev

Sorry, the comment form is closed at this time.