Tole bo morda slišati malo » ku, ku«, ampak deluje! ;-)

V torkovem hitrem nasvetu ta teden, ki ga lahko prebereš tukaj, če ga še nisi, sem govorila o tem, kako določimo svojo tržno nišo oz. ciljno publiko in idealno stranko. Pokazala sem vam tri konkretne primere, kako se to naredi, nisem pa omenila ene tehnike, ki sem jo tudi jaz uporabila pri določanju svoje idealne stranke. In to je vizualizacija.

Ne vem, koliko se ukvarjate z duhovnimi tehnikami, jaz jih vsekakor veliko uporabljam, ker so koristne in delujejo. Tiste, ki vam to totalno ni in se z duhovnostjo prav nič ne ukvarjate, vam bo vse to morda zvenelo malce »ku, ku« 😉 Oh ja, tale izraz ku, ku. To je naš, familijarni interni izraz za to, da si malo, hmmm, čuden, poseben, samosvoj, ne vem kako naj še drugače razložim. 😀 Prvič pa sem ga uporabila jaz, čisto spontano in tamala sta se ob tem tako režala, da je to zdej naš izraz, kadar hočeš nekomu reči, da je kakšna ideja malce za lase privlečena.

Tako da ja, morda se bo uporaba vizualizacije in meditacije zdela komu čudaška, ampak jaz vse to uporabljam in deluje. Tiste, ki ne, pa uporabite svojo domišljijo oz. sanjarjenje. To bo pa šlo, kajne? Samo zaprite oči in si predstavljajte situacijo, v kateri sodelujete z najbolj prijazno stranko, kar jih je.

Kakšna je? Spol? Starost? Morda izobrazba? Poročena, mamica, šolarka, kdo je? Povej mi, kaj ti je najprej padlo na pamet? Kaj si videla, po kom kliče tvoje srce? To je to, in to je v bistvu tudi vizualizacija, samo da ni usmerjena vizualizacija, ampak se samo prepuščaš vtisom in podobam, ki se ti porajajo.

Jaz sem med vizualizacijo zelo jasno videla žensko in če vam prišepnem, je točno to bila moja prva stranka. Samo da med vizualizacijo nisem vedela, da je to ona, pa jo osebno poznam ;-). In tako sem tudi prišla do tega, da delam le z ženskami, oz. so ženske moja prioritetna ciljna publika.

Druga metoda je meditacija. Če si v kakšnem intenzivnem procesu razmišljanja in se kje zatakneš. Ne moreš naprej, se zaciklaš, jaz temu rečem. Spusti za nekaj časa, odklopi, pejdi delat nekaj drugega. Pojdi v naravo, kuhat, pripravi si kopel, karkoli, kar te sprošča in ne misli na problem.

Mnogokrat moraš zadevo tudi prespati, saj se v spanju možgani resetirajo in mnoge dobre ideje nam kapnejo ravno zjutraj. Lahko pa greš seveda tudi meditirat, če se s tem ukvarjaš. Jaz pri tem uporabim tudi reiki (sem namreč reikistka 2. stopnje, ampak ga uporabljam le zase in svoje najbližje) in deluje. Mnogokrat če nimam ideje za blog, ali kakšno objavo, enostavno pogledam gor in prosim univerzum za navdih. Idejo. In pol samo začnem pisat. Pri tem ne pričakujte kakšnega bliska in groma, univerzum se ne javlja tako. 😉 Samo začnite pisat, kar vam pade na pamet. To je odgovor in to je  komunikacija med univerzumom, bogom ali kakorkoli ga imenuješ, in tabo.

Takolele, to je še nekaj drugačnih pristopov, ki vam lahko pomagajo pri vsaki dilemi, tako v poslu kot v zasebnem življenju. Je treba malce vaje, ne da ne, ampak tudi če o teh stvareh nimaš pojma, se samo prepusti. Vedno deluje. Spodaj v komentar pa mi napiši, kaj ti je najprej padlo na pamet, ko si šla sanjarit o svoji idealni stranki. Kdo je? In seveda, deli ta zapis s prijateljico, če meniš, da ji bo prišel prav. 🙂

Imej krasen dan in

lP A

Ni komentarjev

Sorry, the comment form is closed at this time.